Ordinul Nr. 1076 din 09 iulie 2019 privind aprobarea Normelor de organizare și desfășurare a programelor de specializare în vederea reconversiei profesionale Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2019 Precizări privind Programul special de revalorizare a calificărilor românești de asistent medical generalist Cooperarea româno-iordaniană | Consecvență, pragmatism și angajamente respectate „Provocări și perspective cu privire la profesia de asistent medical și moașă în context european și internațional” | Sesiune dedicată asistenților medicali și moașelor din România
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Instalația ‘Garden of Light’ onorează asistenții medicali cu 2100 de narcise luminoase

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 02 Aprilie 2019

Fotografie preluată de pe www.mymodernmet.com

În fiecare lună martie, Londra este inundată de minunatele narcise înflorite. Cu toate acestea, cultura de anul acesta este una cu totul specială: mii de narcise au fost lucrate manual pentru o cauză bună. Cuprinzând Garden of Light (Grădina Luminii), o instalație de artă iluminată interactivă, florile fabricate reprezintă o colaborare între Marie Curie, o organizație de caritate din Marea Britanie care oferă sprijinul atât de necesar persoanelor bolnave în stadiu terminal, și  Greyworld, un grup de artiști.

Localizată în populara piață Paternoster Square, din capitala Marii Britanii, Garden of Light oferă o parcelă improvizată, de 2100 de flori luminoase. Fiecare narcisă realizată manual reprezintă un asistent medical de la Marie Curie și simbolizează, în mod impresionant, devotamentul acestora de “a aduce lumină în cele mai întunecate clipe.” În timp ce se plimbă pe aleile șerpuite ale instalației, vizitatorii ascultă înregistrări cu asistenții medicali de la Marie Curie, care citesc scrisori primite de la familiile pacienților, iar apoi sunt invitați să scrie o amintire sinceră despre un om iubit, pe peretele instalației.

Expoziția emoționantă a fost instalată pentru a sărbători lansarea anuală a strângerii de fonduri Great Daffodil Appeal, organizată de Marie Curie, care invită cetățenii să doneze și să susțină cauza prin purtarea de insigne cu narcise. Prin intermediul acestei instalații, organizația de caritate speră să atragă atenția asupra acestui apel și asupra altruismului necontenit al asistenților medicali. “Sper că Garden of Light încurajează anul acesta mai mulți oameni ca niciodată, să poarte o narcisă și să își arate susținerea,” a declarat Dr. Jane Collins, Diretor Executiv al  organizației Marie Curie. “Împreună chiar putem face ca fiecare narcisă să conteze.”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2019 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.