OAMGMAMR lansează noi cursuri gratuite pe platforma națională de cursuri online Asistenții medicali generaliști absolvenți ai Programului special de revalorizare a calificării vor beneficia de recunoastere profesională automată pe teritoriul UE, după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a modificării Directivei 2005/36/CE SITUAȚIA PROFESIEI DE ASISTENT MEDICAL LA NIVEL MONDIAL 12 Mai | Ziua Internațională a Asistentului Medical În atenția asistenților medicali!
Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Instalația ‘Garden of Light’ onorează asistenții medicali cu 2100 de narcise luminoase

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 02 Aprilie 2019

Fotografie preluată de pe www.mymodernmet.com

În fiecare lună martie, Londra este inundată de minunatele narcise înflorite. Cu toate acestea, cultura de anul acesta este una cu totul specială: mii de narcise au fost lucrate manual pentru o cauză bună. Cuprinzând Garden of Light (Grădina Luminii), o instalație de artă iluminată interactivă, florile fabricate reprezintă o colaborare între Marie Curie, o organizație de caritate din Marea Britanie care oferă sprijinul atât de necesar persoanelor bolnave în stadiu terminal, și  Greyworld, un grup de artiști.

Localizată în populara piață Paternoster Square, din capitala Marii Britanii, Garden of Light oferă o parcelă improvizată, de 2100 de flori luminoase. Fiecare narcisă realizată manual reprezintă un asistent medical de la Marie Curie și simbolizează, în mod impresionant, devotamentul acestora de “a aduce lumină în cele mai întunecate clipe.” În timp ce se plimbă pe aleile șerpuite ale instalației, vizitatorii ascultă înregistrări cu asistenții medicali de la Marie Curie, care citesc scrisori primite de la familiile pacienților, iar apoi sunt invitați să scrie o amintire sinceră despre un om iubit, pe peretele instalației.

Expoziția emoționantă a fost instalată pentru a sărbători lansarea anuală a strângerii de fonduri Great Daffodil Appeal, organizată de Marie Curie, care invită cetățenii să doneze și să susțină cauza prin purtarea de insigne cu narcise. Prin intermediul acestei instalații, organizația de caritate speră să atragă atenția asupra acestui apel și asupra altruismului necontenit al asistenților medicali. “Sper că Garden of Light încurajează anul acesta mai mulți oameni ca niciodată, să poarte o narcisă și să își arate susținerea,” a declarat Dr. Jane Collins, Diretor Executiv al  organizației Marie Curie. “Împreună chiar putem face ca fiecare narcisă să conteze.”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.