Participarea OAMGMAMR la cea de-a 76 sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății (III)
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Întâlnirea comună a medicilor șefi, asistenților medicali șefi și a dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Martie 2019

În perioada 21-22 martie 2019, s-a desfășurat la Palatul Parlamentului întâlnirea comună a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi care a reunit peste 100 de reprezentanți la nivel de director din Statele Membre ale Uniunii Europene. Au răspuns invitației și Statele din Spațiul Economic European (Norvegia, Elveția și Lichtenstein) dar și state prietene, precum Israel sau Regatul Hașemit al Iordaniei.

Evenimentul a fost co-organizat de Ministerul român al Sănătății și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști , Moașelor și Asistenților Medicali, sub umbrela Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Evenimentul, prezidat de ministrul român al Sănătății, doamna Sorina Pintea și de președintele O.A.M.G.M.A.M.R, domnul Mircea Timofte, s-a bucurat de prezența Alteței Sale Regale Prințesa Rym Ali a Regatului Hașemit al Iordaniei și a Alteței Sale Regale Prințesa Maria a României, în calitate de invitați speciali ai întâlnirii. La prezidiul  plenarei au mai răspuns invitației de a adresa un cuvânt de bun venit participanților: consilierul de stat al Administrației Prezidențiale, Dr. Diana Păun, secretarii de stat din Ministerul Sănătății, doamna Rodica Nassar și Dr. Cristian Grasu, secretarul de stat, Dr. Raed Arafat, deputată și membră în Comisia de Sănătate a Parlamentului Parlamentului, doamna Bianca Gavriliță.

Subiectele abordate în sesiunile comune și paralele au abordat priorități ale României asumate în mandatul de președinte al Consiliului Uniunii Europene în domeniul sănătății, precum siguranța pacienților și calitatea îngrijirii și controlului infecțiilor asociate asistenței medicale, combaterea rezistenței antimicrobiene, valorificarea inovației și digitalizarea sistemelor de sănătate și intensificarea cooperării în domeniul resurselor umane pentru sprijinirea sănătății populației din regiunea europeană.

Discursuri cheie privind perspective europene și internaționale au aparținut Dr. Gabrielle Jacob, Directorul Programului Resurse Umane și Forța de Muncă din cadrul OMS EURO; Dr. Sylvain Giraud, Șeful Unității Sisteme de sănătate din cadrul Comisiei Europene; domnul Clayton Hamilton, Divizia Sisteme de Sănătate și Sănătate Publică, OMS-EURO; domnul Howard Catton, CEO, ICN; Prof. Thomas Kearns, Director Executiv al Facultății de Asistenți Medicali și Moașe, RCSI Irlanda; domnul Maximo Jurado Gonzalez, președintele Rețelei Autorităților Competente ale Statelor Membre ale UE pentru profesia de Asistent Medical și Moașe; domnul David Benton, Director Executiv al Consiliul Național al Conducerilor Executive ale Asistenților Medicali din SUA.

Mai multe fotografii de la eveniment, aici:

și aici:

https://www.facebook.com/pg/ordinul.asistentilor/photos/?tab=album&album_id=2307329679542167

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2023 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.