Vizita Președintelui României la Spitalul Clinic Colentina din București, cu prilejul Zilei Internaționale a Asistenților Medicali
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Investiția în asistenții medicali pe agenda Reuniunii Comune a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi din Uniunea Europeană

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 22 Iunie 2021

La data de 18 iunie 2021, domnul Mircea Timofte, președinte OAMGMAMR și asistent șef al Ministerului Sănătății a participat la Reuniunea Comună a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi din Uniunea Europeană sub umbrela Președinției Portugheze a Consiliului Uniunii Europene.

 Tema reuniunii a fost reprezentată de Abordarea provocărilor din domeniul sănătății în context post-Covid 19. Reuniunea s-a desfășurat în format virtual în intervalul 15.30-19.00 în prezența medicului șef, a asistentului șef și a dentistului șef ai Portugaliei și cu participarea a 80 de reprezentați naționali din Statele membre ale Uniunii Europene.

Sesiunea paralelă dedicată asistenților șefi s-a concentrat pe impactul numărului de asistenți medicali – pacienți asupra rezultatelor de sănătate. Panelul a beneficiat de prezența asistentului medical șef al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), doamna Elizabeth Iro și a asistentului medical șef pentru Regiunea Europeană a OMS, doamna Margrieta Langins, care au subliniat importanța investiției în asistenții medicali ca principală resursă pentru îngrijirile viitorului.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.