Rezultatele reuniunii dedicate asistenților șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

NOI COMPETENTE OBTINUTE IN CADRUL PROIECTULUI EUROPEAN

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 19 Decembrie 2014

“Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar,  pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN”

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, beneficiar al proiectului “Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar,  pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, a organizat in perioada 18-19 decembrie 2014 pentru 75 de persoane din grupul tinta din judetul Constanta, examenele de finalizare la cursurile de calificare de Baby sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu.

Pe parcursul celor 360 de ore, sustinute pe o perioada de 4 luni de zile, 75 femei inscrise in grupul tinta au beneficiat de pregatire teoretica si practica, in calificarile de Baby sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu.

Cursurile desfasurate in Constanta, s-au finalizat cu succes prin participarea cursantelor la examenul de evaluare a cunostintelor dobandite, prin testare teoretica si proba practica. Desi emotiile cursantelor au fost mari, totusi au fost constructive, fapt reflectat in rezultatele foarte bune obtinute la examene, avand o promovabilitate de 100% .

Participantele din grupa de Baby sitter si cele 2 grupe de Ingrijitoare batrani la domiciliu, evaluate de reprezentantii de la Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) , vor primi diplome recunoscute la nivel national, eliberate de ANC, fiind astfel recunoscute competentele si cunostinte acumulate pe intreaga perioada a desfasurarii cursurilor.

Cele 75 de femei, vor beneficia de o subventie acordata in cadrul proiectului in valoare de 1068 lei iar 8 din cele 75 de participante vor avea posibilitatea sa participe la vizite de lucru transnationale la partenerul transnational Consejo General de Enfermería (Spania).

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729.

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; www.femin.ro, OAMMRomania@gmail.com.

Persoana contact: Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.