Lansarea lucrării „Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști”
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Noul Raport privind Siguranța Pacientului descrie și recunoaște importanța nivelurilor suficiente de personal de asistență medicală pentru siguranța pacientului

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 18 Iunie 2019

Geneva, Elveția, 17 iunie 2019 – Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a salutat raportul privind siguranța pacientului, recent lansat în cadrul celui de-al 4 lea Summit Global al Miniștrilor,  ce a avut loc în luna martie la  Jeddah, Arabia Saudită.

Raportul prezintă principalele puncte importante ale summit-ului de două zile, cu recomandări specifice pentru fiecare subiect, precum și principalele discuții care au avut loc în cadrul zilei ministeriale. Summit-ul ministerial s-a încheiat cu prezentarea Declarației de la Jeddah pentru Siguranța Pacientului, care stabilește 11 declarații acționabile pentru standarde și ghiduri internaționale, care au ca scop abordarea problemelor de importanță mondială, privind siguranța pacientului. 

Howard Catton, Director Executiv ICN, participant la summit-ul din luna martie, a declarat:  ‘Salutăm recunoașterea relației intime dintre personalul de asistență medicală și siguranța pacientului. ICN le consideră cele două fețe ale aceleași monede. Trebuie să garantăm niveluri sigure de personal pentru a garanta siguranța pacientului.’

În cadrul celei de-a 72 a Adunare Mondială a Sănătății a fost aprobată o rezoluție privind Acțiunea globală pentru Siguranța pacientului, iar ICN a intervenit solicitând guvernelor să investească în niveluri sigure de personal de asistență medical, ca intervenție prioritară în abordarea siguranței pacientului. Întrucât asistența medicală acoperă toate domeniile furnizării de îngrijjri, asistenții medicali sunt bine plasați pentru a preveni punerea în pericol a pacienților în câteva domenii cheie în care au loc îngrijiri nesigure. ICN promovează o cultură justă a siguranței, care susține personalul în raportarea fără teamă, deschisă și sinceră a lipsurilor și incidentelor, acest lucru permițând viitoare învățăminte și îmbunătățiri. Așadar, încurajăm dezvoltarea educațieei privind siguranța pacientului.  

Dr Abdulelah Alhawsawi, Director General al  Centrului pentru Siguranța Pacientului din Arabia Saudită, care a lansat raportul, va face o prezentare importantă în cadrul Congresului ICN de la  Singapore,  pe tema Alinierea mijloacelor de siguranță: Siguranța personalului de asistență medicală pentru siguranța pacientului. Dr Alhawsawi se va adresa celor peste 5000 de delegați participanți la Congres, pentru a discuta rolul important al asistenților medicali în crearea unor sisteme de sănătate puternice și rezistente, care contribuie la realizarea acoperirii universale cu servicii medicale, fără pericole.  

De asemenea, în cadrul congresului ICN, va fi lansată o carte albă pe tema Niveluri de personal de asistență medicală pentru siguranța pacientului și Siguranța forței de muncă, ce va dezbatepremisele indispensabile pentru ca asistenții medicali să garanteze siguranța pacientului.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.