Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România se alătură Inițiativei Ambasadei SUA la București de promovare a vaccinării HPV
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Noutăți în cadrul proiectului ACCES !

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 05 August 2015

Proiect adresat femeilor angajate în sistemul sanitar public sau privat 

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunță mărirea subvenției în cadrul proiectului „Asigurarea accesului egal la ocupare și diversificarea oportunităților de angajare pe o piața inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 700 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat.

Conform actului adițional nr.7 la contractul de finanțare, în cadrul proiectului se vor mai organiza 4 grupe de calificare, fiecare grupă având 25 de participante, în județele Argeș, Arad, Sălaj și București. În acest fel proiectul își mărește grupul țintă abordat, de la 600 de persoane la 700 de persoane. Modificarea a survenit deoarece interesul surescitat de calitatea formării și beneficiile participării la activitățile proiectului a fost foarte crescut.

În urma parcurgerii acestei calificări, participanții vor dobândi competente precum: acordarea îngrijirilor igienice, acordarea primului ajutor, respectarea și aplicarea prescripțiilor medicale, asistarea alimentației și administrarea alimentelor, supravegherea stării de sănătate a bătrânului asistat, competențe utile tuturor femeilor angajate în sistemul sanitar.

Cursul se va încheia prin evaluarea cunoștințelor dobândite prin desfășurarea testelor aferente acestor calificări. In urma evaluării finale, participanții vor fi certificați cu diplome de absolvire a programului de formare, recunoscute ANC.

Ca și în cazul celorlalte grupe care au finalizat cursurile, persoanele certificate din grupul țintă vor primi la finalizarea cursurilor o subvenție în valoare de 1068 lei/persoană, condiționată de participarea persoanelor la orele de curs de teorie (120 de ore) și practică (240 de ore) în afara orelor de program, cât şi de promovarea examenului aferent și obținerea certificatului de calificare. De asemenea, participantele vor primi și materiale necesare desfășurării  instruirii  teoretice și practice.

Persoane de contact din partea OAMGMAMR:

Vergilia Florea, Coordonator proiect, Telefon: 0745810772;

Adriana Cârnu, Expert informare și promovare, Telefon: 0724293493.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2023 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.