OAMGMAMR lansează noi cursuri gratuite pe platforma națională de cursuri online Asistenții medicali generaliști absolvenți ai Programului special de revalorizare a calificării vor beneficia de recunoastere profesională automată pe teritoriul UE, după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a modificării Directivei 2005/36/CE SITUAȚIA PROFESIEI DE ASISTENT MEDICAL LA NIVEL MONDIAL 12 Mai | Ziua Internațională a Asistentului Medical În atenția asistenților medicali!
Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

OAMGMAMR salută numirea profesorului Thomas Kearns în funcția de CEO interimar al ICN- Comunicat de presă

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 26 Septembrie 2017

Ordinul Asistenților Medicali generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România salută numirea profesorului Thomas Kearns în funcția de CEO interimar al ICN.

Anunțul privind numirea a fost făcut public de ICN la data de 20 septembrie 2017 pe site-ul organizației și poate fi accesat aici.

Cu o carieră de peste 37 de ani în domeniul reglementării profesionale, planificării strategice, managementului de proiect și cercetării în profesia de asistent medical și moașă, profesorul Thomas Kearns deține funcția de director executiv al Facultății de Asistenți Medicali și Moașe din cadrul RCSI.

13177964_986176601437358_674730631905339929_n

Activitatea sa în RCSI a urmărit o abordare antreprenorială și educațională care să vină în întâmpinarea nevoilor în materie de servicii de sănătate în evoluție prin dezvoltarea de proiecte inovatoare și prin parteneriate de cercetare cu mai mulți actori interesați.

Anterior funcției deținute în cadrul RCSI, profesorul Kearns a ocupat poziții de conducere în Comitetul irlandez de asistenți medicali și moașe unde a conceptualizat, elaborat și  monitorizat implementarea programelor de educație continuă.

Totodată, a dezvoltat și a implementat un test național de aptitudini pentru asistenții care doresc să se înscrie și să practice în Irlanda. Acest program a fost aprobat oficial de către autoritățile competente din Irlanda în anul 2015. Din decembrie 2015 peste 1300 de asistente medicale au finalizat programul și alte 300 au evaluări programate până în decembrie 2017. Această activitate a condus la oportunități de a lucra cu organizații cheie în domeniul acreditării, precum CGFNS.

Kearns a colaborat totodată și cu organismele europene de reglementare în domeniul asistenței medicale (FEPI/ENC), iar în 2014 a semnat un acord de cooperare cu această organizație.

În prezent, profesorul Kearns explorează împreună cu asociații, cadre universitare și autorități de reglementare dezvoltarea unui Centru european de excelență pentru asistență medicală CPD.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România consideră numirea profesorului Kearns în această importantă poziție o oportunitate unică pentru consolidarea parteneriatului ICN –OAMGMAMR  și pentru dezvoltarea de proiecte de cooperare în beneficiul membrilor organizației și în scopul creșterii calității actului medical.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.