Repere ale implicării OAMGMAMR în programul de revalorizare OAMGMAMR lansează noi cursuri gratuite pe platforma națională de cursuri online Asistenții medicali generaliști absolvenți ai Programului special de revalorizare a calificării vor beneficia de recunoastere profesională automată pe teritoriul UE, după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a modificării Directivei 2005/36/CE SITUAȚIA PROFESIEI DE ASISTENT MEDICAL LA NIVEL MONDIAL 12 Mai | Ziua Internațională a Asistentului Medical
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România s-a alăturat oficial inițiativei „Nursing Challenge”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 15 Noiembrie 2019

Investiția în asistenții medicali și moașe este esențială pentru îmbunătățirea sănătății la nivel global. Nightingale Challenge este provocarea lansată de ICN pentru susținerea unei mișcări globale pentru pregătirea și responsabilizarea viitoarei generații de asistenți medicali și moașe ca leaderi, practicieni și promotori ai sănătății. Nightingale Challenge se bazează pe înțelegerea faptului că îngrijirile de sănătate eficiente sunt furnizate de echipe multidisciplinare și că asistenții medicali și moașele au potențialul și ar trebui să joace un rol din ce în ce mai influent în cadrul acestor echipe. Inițiativa susține astfel obiectivul campaniei Nursing Now, de a îmbunătăți starea de sănătate la nivel global, prin creșterea profilului și statutului asistenților medicali.

Scopul

Obiectivul provocării este ca cel puțin 20000 de asistenți medicali și moașe cu vârsta de până la 35 de ani, să beneficieze de programe de instruire în leadership în anul 2020, cu cel puțin 2000 de organizații participante.  

De ce 2020?

2020 a fost declarat de către Organizația Mondială a Sănătății drept Anul Asistentului medical și al Moașei. În 2020 vom sărbători 200 de ani de la nașterea lui Florence Nightingale, asistentă medicală, părinte fondator al îngrijirilor de sănătate moderne.

Înscriere în competiție

Competiția Nightingale reprezintă pentru toate organizațiile participante oportunitatea de a face parte dintr-o mișcare globală pentru dezvoltarea profesiei de asistent medical și moasă și le va permite să mențină și să își îmbunătățească vizibilitatea externă și în relație cu propriul personal, prin susținerea investițiilor în profesia de asistent medical și moașă și promovarea acestora, într-un context în care cele două profesii se vor bucura de atenția globală, prin intermediul Anului Asistentului Medical și al Moașei.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România lansează invitația către angajatorii din domeniul sănătății din România de a se alătura inițiativei. Cei interesați pot accesa linkul de mai jos pntru detalii suplimentare despre Nightingale Chalenge:

https://www.icn.ch/news/nightingale-challenge-inspires-next-generation-nurse-and-midwife-leaders-during-2020-year
Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.