Comunicat de presă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Organizarea stagiilor de pregătire în Spania pentru elevii din școlile postliceale

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 16 Aprilie 2012

1

 

Ordinul asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat Federația Sanitas România,  Asociația Centrul Român de Inițiative (CRI), Organizația „An Bord Altranais” – Irlanda, Organizația „Consejo General de Enfermería (CGE)” – Spania, Școala Postliceală Sanitară Fundeni, Colegiul de Științe „Grigore Antipa” – Brașov  și Grupul Școlar „George Emil Palade” – Constanța,  in cadrul proiectului cu titlul : „Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile postliceale sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, în cadrul Programului Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!” anunță organizarea stagiilor de pregătire practică în unități medicale din Spania pentru 75 de elevi din școlile postliceale din România, aflați în situația de tranziție de la școala sanitară la viața activă .

Cei 75 de elevi din școlile postliceale Fundeni, Constanța, Brașov, vor merge la stagii de pregătire practică timp de o saptămână în Spania la partenerul transnațional Consejo General de Enfermeria.

Primele stagii de pregătire practică vor fi desfașurate de elevii din cadrul Școlii Postliceale Sanitare Fundeni, la partenerul transnațional Consejo General de Enfermeria, în perioada 21-28 aprilie 2012.
Deplasarea elevilor la stagiile de pregătire practică din Spania va fi efectuata in 3 serii, de câte 25 de elevi.
Pentru îndeplinirea cu succes a activităților, elevii vor avea la dispoziție materiale educaționale  și echipamente de protecție.
Toți elevii care participă la stagiile de pregătire, vor beneficia de servicii de consiliere și orientare în carieră.

Stagiile de pregătire practică din strainatate au rolul de a oferi elevilor oportunitatea racordării imediate la exigențele pieței muncii din sectorul sanitar.

Elevii din școlile postliceale participanți la stagiile de pregătire practică din străinătate, vor dobândi toate cunoștințele și abilitățile necesare tranziției de la școala postliceală sanitară la statutul de asistent medical al unei unități medicale.

Pentru informații suplimentare privind proiectul, contactați OAMGMAMR, la sediul din Str.Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1 Bucureşti, www.oamr.ro, e-mail: oammromania@yahoo.com. Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 90/ 2.1 / S / 61519 Titlul proiectului: “Program transnațional de îmbunătățire a stagiilor de pregătire practică a elevilor din școlile sanitare pentru facilitarea tranziției acestora de la școală la viața activă.”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2023 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.