Rezultatele evenimentului la nivel înalt „Asistenții medicali și moașe, în avangarda schimbării” ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru reconversie profesională ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru dezvoltarea unor abilități profesionale
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 08 Octombrie 2018

Participarea președintelui OAMGMAMR la Reuniunea Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a Organizației Mondiale a Sănătății

 

În perioada 3-4 octombrie 2018, președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte a participat la Reuniunea comună a Asistenților șefi (CNO) din Statele Membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Regiunea Europeană, reuniune care s-a desfășurat la Atena.

Reuniunea a avut ca obiectiv evaluarea progresului înregistrat de statele europene în îndeplinirea Agendei de Dezvoltare Sustenabilă și atingerea obiectivelor Strategiei de Sănătate Europa 2020, precum și prezentarea de către reprezentanți, a stadiului implementării la nivel național a direcțiilor strategice europene pentru întărirea politicilor în domeniul de nursing, elaborate de către Biroul Regional în 2015.

Următoarea reuniune se va desfășura în 2020 și va avea ca obiectiv adoptarea unui nou set de linii strategice în domeniu pentru regiunea europeană. În acest sens, reuniunea a reprezentat o oportunitate pentru inițierea unui proces de reflecție cu scopul de a identifica provocările întâmpinate la nivel național în îndeplinirea obiectivelor asumate, precum și în vederea definirii noii viziuni strategice.

În cadrul atelierelor de lucru, președintele OAMGMAMR a prezentat liniile de progres la nivel național și măsurile implementate în susținerea direcțiilor de dezvoltare strategică a profesiei. Totodată, a subliniat necesitatea de a continua întărirea în plan național a poziției asistentului șef și nevoia unei coordonări întărite cu reprezentanții asociațiilor profesionale. În acest sens, a solicitat OMS continuarea eforturilor de a  promova și susține rezoluția WHA64.7, în special de a sprijini dezvoltarea capacității de leadership a CNO. De asemenea, a apreciat rolul OMS în susținerea dezvoltării profesiei și reuniunile bianuale organizate ca o oportunitate unică de a reînnoi colaborarea și schimbul de informații și bune practici în planul regional.

În marja deplasării a fost organizată o întâlnire de lucru cu reprezentanții Biroului Regional OMS în scopul pregătirii Reuniunii comune a Medicilor șefi (CMO), Asistenților șefi (CNO) și Dentiștilor șefi (CDO) care urmează a se organiza în martie 2019 la Bucureşti, sub egida  Preşedinţiei Române a Consiliului UE.

 

 

 

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.