Participarea OAMGMAMR la conferința anuală a Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI)
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Participarea OAMGMAMR la cea de-a 76 sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății (II)

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Mai 2023

În marja participării la sesiunea AMS 76, președintele OAMGMAMR a avut o întâlnire de lucru cu conducerea ICN.

Astfel, președintele Timofte a purtat o discuție în persoană cu doamna Pamela Cipriano, președintele ICN, pentru prima dată de la preluarea mandatului. Președintele ICN a fost însoțit de directorul general al organizației, domnul Howard Catton.

Întâlnirea de lucru a beneficiat de prezența ministrului român al Sănătății, prof. Alexandru Rafila, demonstrând excelentul parteneriat național în sprijinirea profesiilor de asistent medical și moașă cu importante beneficii de imagine și vizibilitate pentru profesioniștii din România.

Partea română a mulțumit pentru cooperarea și sprijinul excelent al ICN în proiectele de anvergură ale organizației, inclusiv donația acordată de ICN în contextul crizei din Ucraina.

De asemenea, au fost prezentate pe scurt inițiativele aflate în derulare la nivelul OAMGMAMR și s-a urmărit prospectarea de noi oportunități de cooperare internațională pentru profesiile de asistenți medicali și moașe, în România, dar și la nivel regional și global.

Discuțiile exploratorii vor fi continuate la Montreal, în marja Congresului ICN din luna iulie, cu scopul de a crea o foaie de parcurs comună pentru extinderea parteneriatului.

Anul acesta, Consiliul Internațional al Asistentelor (ICN) are o delegație fizică și o delegație virtuală de peste 80 de persoane la WHA76.

La data de 22 mai a.c., ICN a organizat o întâlnire cu delegațiile ICN participante, prezidată de președintele ICN, în care s-au adus în atenția participanților temele strategice de interes pentru dezbaterile sesiunii curente a AMS.

ICN contribuie în cadrul lucrărilor AMS la o serie de evenimente paralele care acoperă aspecte importante din punct de vedere strategic, cum ar fi problemele legate de bolile netransmisibile, acoperirea universală cu servicii de sănătate și forța de muncă în domeniul sănătății și îngrijirii.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.