Comunicat de presă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Participarea OAMGMAMR la cea de-a 76 sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății (III)

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Mai 2023

Președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte a avut o nouă întrevedere de lucru cu dr. Amelia Tuipulotu asistentul șef al OMS, în marja lucrărilor AMS 76.

Întâlnirea are loc la câteva luni de la participarea Asistentului șef OMS  la Reuniunea GCNMO OMS de la București, reprezentând prima vizită externă efectuată de reprezentantul OMS de la preluarea mandatului.

Într-o atmosferă prietenoasă, părțile au reafirmat dorința de intensificare a cooperării, considerând și parteneriatul excelent pe care România îl are cu OMS în plan bilateral. Au fost, totodată, avansate o serie de direcții de lucru care pot fi explorate în următoarea perioadă.

In cadrul discuțiilor, ministrul român al sănătății, Profesorul Alexandru Rafila, prezent la întrevedere, și-a arătat disponibilitatea pentru susținerea proiectelor naționale și internaționale ce vor fi derulate de către OAMGMAMR.

Demnitarul român a subliniat că prevederile Declarației de la București privind forța de muncă în sănătate trebuie sa fie folosite de către corpurile profesionale naționale cu atribuții de reglementare pentru a-si îndeplini cât mai bine rolul în noile condiții post-pandemice pentru creșterea atractivității dar și a retenției profesioniștilor.

La rândul ei, dr. Tuipulotu a apreciat susținerea ministrului român al sănătății pentru profesiile de asistent medical și moașă, mulțumind înaltului oficial român pentru intervenția susținută în cadrul unei mese rotunde strategice pe tema obiectivelor de dezvoltare durabilă. În cadrul discursului său, Prof Rafila a subliniat rolul major pe care profesiile de asistent medical și moașă îl au în îndeplinirea agendei pentru dezvoltare durabilă și a accentuat necesitatea de a  proteja și susține acești profesioniști pentru a face față noilor provocări.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2023 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.