Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali | Sesiunea 2024
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Participarea OAMGMAMR la cea de-a 76 sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății (I)

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Mai 2023

În perioada 21-25 mai, președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte participă la Geneva la cea de-a 76 sesiune a Adunării Mondiale a Sănătății și  prima Adunare organizată în persoană de la începutul pandemiei de COVID-19.

 La invitația Ministrului Român al Sănătății, președintele OAMGAMMR, (alături de domnul Sorin Hainagiu, directorul de strategii și dezvoltare organizațională a OAMGMAMR) fac parte din delegația oficială a României la cel mai important eveniment al anului în materie de direcții strategice în domeniul sănătății la nivel global.

Tema AMS 76 este: Sănătate pentru pace, pace pentru sănătate în timp ce consolidarea pregătirii și a răspunsului la urgențe de sănătate reprezintă un subiect  cheie al dezbaterilor din acest an.

Sesiunea a debutat cu un segment la nivel înalt, incluzând discursuri ale Președintelui ales al sesiunii Adunării Sănătății, ale șefilor de stat și a altor invitați speciali, discursul directorului general al OMS și prezentarea premiilor pentru sănătate ale directorului general.

Chestiuni importante din punct de vedere strategic, cum ar fi bolile netransmisibile, acoperirea universală de servicii de sănătate și problemele forței de muncă, agravate de pandemie, au fost temele centrale ale discursului Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul General al OMS, la deschiderea WHA76 pe 21 mai.

„Sfârșitul COVID-19 ca urgență globală de sănătate nu este doar sfârșitul unui vis urât din care ne-am trezit. Pur și simplu nu putem continua așa cum am făcut înainte. Acesta este un moment pentru a ne uita în spatele nostru și a ne aminti întunericul tunelului și apoi să privim înainte și să mergem înainte în lumina multor lecții dureroase pe care ni le-a învățat. Cea mai importantă lecție este că ne putem confrunta cu amenințările comune doar cu un răspuns comun… recunoscând că destinele noastre sunt împletite. Acesta este momentul pentru noi să scriem un nou capitol în istoria sănătății globale.”

Dr. Tedros a remarcat, de asemenea, importanța abordării deficitului global de lucrători din domeniul sănătății pentru a îndeplini acoperirea universală de sănătate și a încurajat statele membre să respecte Codul global de practică privind recrutarea internațională a personalului sanitar.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.