Comunicat de presă
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România se alătură Inițiativei Ambasadei SUA la București de promovare a vaccinării HPV

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 20 Septembrie 2023

 Președintele OAMGMAMR, Mircea TImofte, a fost onorat să participe la masa rotundă intitulată „Policies to Accelerate Elimination of Cervical Cancer – The need for increasing vaccination rates,” organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite din România, Fundația Renașterea și MSD România.

Evenimentul a avut loc la sediul Ambasadei Statelor Unite din România, marți, 19 septembrie a.c și a beneficiat de prezența  Excelenței Sale Prof. Dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.

Scopul acestei mese rotunde de politici a fost de a coaliza eforturilor actorilor cu responsabilități  pentru creșterea ratei de vaccinare în România și accelerarea procesului de eliminare a cancerului de col uterin din țară.

Asistenții medicali au un rol crucial în promovarea măsurilor de sănătate publică și educația pentru sănătate. Aceștia au un contact direct cu pacienții și comunitatea și pot furniza informații esențiale despre beneficiile vaccinării HPV și modalitățile de accesare a acesteia.

Vaccinarea împotriva HPV este esențială în prevenirea cancerului de col uterin și a altor afecțiuni asociate cu acest virus, și, prin urmare, implicarea tuturor părților interesate este crucială în atingerea acestor obiective de sănătate publică.

Președintele Ordinului Asistenților Medicali din România subliniază, în acest context, angajamentul ferm al organizației de a sprijini eforturile de promovare a vaccinării HPV și de a juca un rol activ în educația pentru sănătate și sănătatea publică în țară.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2023 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.