Participarea OAMGMAMR la evenimentul organizat de Secretariatul SEEHN
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Proiect „Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 01 Februarie 2024

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) marchează un pas semnificativ în promovarea dezvoltării profesionale a asistenților medicali din țară, prin lansarea unui nou proiect de colaborare internațională în domeniul îngrijirilor medicale. Proiectul, programat să demareze astăzi, 1 februarie 2024, se va concentra pe consolidarea schimbului de experiență în planificarea și implementarea planurilor de îngrijiri medicale, evidențiind astfel angajamentul continuu al OAMGMAMR în sprijinirea și dezvoltarea profesiei.

Proiectul se va derula în strânsă colaborare cu prestigioasa organizație profesională Consejo General de Enfermeria, Spania, demonstrând dorința OAMGMAMR de a extinde orizonturile profesionale ale asistenților medicali din România prin parteneriate internaționale de calibru.

În perioada premergătoare demărării proiectului, OAMGMAMR și Consejo General de Enfermeria au semnat un acord de parteneriat care definește termenii de colaborare dintre cele două instituții, în beneficiul asistenților medicali și moașelor din România. Semnarea acordului și reluarea colaborării cu instituția spaniolă a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Spaniei prin eforturile sustinute ale ambasadorului României în Regatul Spaniei, George Bologan, și ale Ministrului Plenipotențiar al Ambasadei României la Madrid, Valeriu Radulian.

Principalele obiective ale proiectului includ organizarea a 8 schimburi de experiență și elaborarea unei recomandări de plan de îngrijiri cadru. În timpul vizitelor de lucru planificate, asistenții medicali și moașele din România vor avea acces la informații de actualitate și exemple practice, beneficiind de schimb de cunoștințe și experiențe în relație cu colegii spanioli.

Într-o lume medicală în continuă evoluție, OAMGMAMR își propune să aducă cele mai bune practici internaționale în sistemul de sănătate din România. Astfel, un rezultat tangențial al acestui proiect este consolidarea colaborării cu partenerii noștri din Spania și stimularea unui schimb continuu de cunoștințe cu profesioniști din domeniul sănătății la nivel internațional.

Contact pentru Informații Suplimentare:

Manager Proiect: Alexandra Popa

E-mail: secretariat@oamr.ro

Telefon: 021/224.00.55

Website: www.oamr.ro

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.