Webinar vaccinare împotriva Covid 19 Congresul International ICN 2021 | “Nursing around the world” va celebra profesia de asistent medical Succesul programelor de vaccinare în masă COVID-19 va depinde de asistenții medicali din prima linie și includerea acestora în procesele decizionale Raport al celei de-a 70-a sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa/RC70 Propunere de modificări a programelor de specializare pentru asistenţii medicali generalişti, moaşe şi asistenţii medicali
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

„Provocări și perspective cu privire la profesia de asistent medical și moașă în context european și internațional” | Sesiune dedicată asistenților medicali și moașelor din România

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Martie 2019

Evenimentul „Provocări și perspective cu privire la profesia de asistent medical și moașă în context european și internațional” organizat în marja întâlnirii comune a medicilor șefi, asistenților medicali șefi și a dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene | 22 martie 2019

În data de 22 martie 2019, în marja întâlnirii comune a medicilor șefi, asistenților medicali șefi și a dentiștilor șefi, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a organizat o sesiune distinctă la Palatul Parlamentului. La această sesiune dedicată provocărilor și oportunităților în plan european și internațional pentru profesia de asistent medical, au participat 40 reprezentanți ai Consiliului Național al O.A.M.G.M.A.M.R și 30 de asistenți șefi din spitalele din România.

La prezidiul plenarei moderate de președintele O.A.M.G.M.A.M.R, domnul Mircea Timofte, au răspuns invitației de a adresa un cuvânt de bun venit participanților din toată țara, consilierul de stat al Administrației Prezidențiale, Dr. Diana Păun, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Dr. Cristian Grasu, secretarul de stat, Dr. Raed Arafat, și Dr. Florentina Furtunescu, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie din București.

„Rezultatele dezbaterilor reprezentanților Statelor Membre ale Uniunii Europene nu trebuie să rămână la nivelul strategic al deciziei de politici, ci trebuie diseminate clar la nivelul celor care sunt implicați în plan operațional în punerea în aplicare a politicilor și a deciziilor asumate. Consider, de asemenea, fundamental ca dumneavoastră să fiți permanent informați și conectați realităților și perspectivelor europene și internaționale cu privire la profesia de asistent medical și moașă.”, a spus președintele O.A.M.G.M.A.M.R, domnul Mircea Timofte, în deschiderea sesiunii.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate participanților concluziile celor trei paneluri care au fost dezbătute în contextul întâlnirii comune a medicilor șefi, asistenților medicali șefi și a dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene. Astfel, participanții au fost informați cu privire la prioritățile asumate de România în mandatul de președinte al Consiliului Uniunii Europene în domeniul sănătății: siguranța pacienților și calitatea îngrijirii și controlului infecțiilor asociate asistenței medicale, combaterea rezistenței antimicrobiene, valorificarea inovației și digitalizarea sistemelor de sănătate și intensificarea cooperării în domeniul resurselor umane pentru sprijinirea sănătății populației din regiunea europeană.

Discursuri cheie privind perspective europene și internaționale au fost susținute de către Dr. Gabrielle Jacob, Directorul Programului Resurse Umane și Forța de Muncă din cadrul OMS EURO;  doamna Elisabeth Iro, Asistent medical Șef, Biroul Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății Dr. Sylvain Giraud, Șeful Unității Sisteme de Sănătate din cadrul Comisiei Europene; domnul Clayton Hamilton, Divizia Sisteme de Sănătate și Sănătate Publică, OMS-EURO; domnul Howard Catton, CEO, ICN, Prof. Thomas Kearns, Director Executiv al Facultății de Asistenți Medicali și Moașe, RCSI Irlanda; domnul David Benton, director executiv al Consiliul Național al Conducerilor Executive ale Asistenților Medicali din SUA; domnul Niek Klazinga, Analist de Politici pentru Calitate în Îngrijirile de Sănătate, OECD; domnul Theodoros Koutroubas, Director General al Consiliului European pentru Profesii Liberale (CEPLIS) și Consilier politic al Consiliul European al Asistenților Medicali (ENC).

Prezidiul evenimentului „Provocări și perspective cu privire la profesia de asistent medical și moașă în context european și internațional”

Respectând principiul transparenței și din dorința de a disemina mesajul discursurilor adresate de facto tuturor asistenții medicali și moașele din România, O.A.M.G.M.A.M.R pune online la dispoziția tuturor întregul conținut video al evenimentului aici.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.