Examen grad principal-sesiunea 2024: testele-grilă și grilele de corectură
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Raport privind prelucrarea informaţilor din chestionarele de evaluare a cursurilor TIC

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 17 Iunie 2013

3

 

Raport privind prelucrarea informaţilor din chestionarele de evaluare a cursurilor TIC

17 iunie 2013

 

Proiectul „E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informației a asistenților medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, implementat de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, în parteneriat cu Federația SANITAS din România, Asociația “Centrul Român de Inițiative”, An Bord Altranais (Irlanda) și Consejo General de Enfermeria (Spania) cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investește în oameni!”, prin cursurile de tehnologia informației oferite asistenților medicali răspunde  într-un mod eficient unei nevoi reale de completare a competențelor practicienilor din sistemul de sănătate.

Analiza raspunsurilor oferite de 2000 participanti la cursurile TIC la chestionare de evaluare a cursurilor derulate in 29 filiale ale OAMGMAMR (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea) ofera informatii relevante privind nevoia de formare, perspectiva participantilor la curs asupra utilitatii acestuia, gradul de satisfactie privind organizarea si prestatia formatorilor, si sugestii privind teme de interes pentru acestia.

Principalele concluzii ale acestei analize sunt:
1. Cursurile au raspuns in foarte mare masura asteptarilor participantilor (peste 70% au oferit scor maxim privind continutul si obiectivele cursului, metodologia si gradul de satisfactie privind obiectivele de invatare)
2. Cursurile au raspuns punctual unei foarte mari nevoi de formare intr-un domeniu nou in raport cu exercitarea profesiei de asistent medical, dar care, prin introducerea sistemului electronic la toate nivelurile serviciilor de sanatate va contribui in mod fundamental la cresterea calitatii acestor servicii oferite pacientilor
3. Prestatia formatorilor, prin experienta si cunostintele demonstrate a fost unul din elementele cheie ale succesului cursurilor (peste 85% scor maxim)
4. Abordarea metodelor de curs a fost foarte buna, raspunzand nevoilor de formare ale adultilor prin alternarea de prezentari teoretice cu exercitiile practice. Au fost extrem de apreciate exercitiile practice pentru utilizarea calculatorului,

La intrebarile deschise participantii incepatori au subliniat importanta noii competente primite in cadrul cursului TIC, a noilor abilitati, privind impactulasupra muncii de zi cu zi in cadrul sistemului de sanatate. Participantii care aveau cunostinte de baza privind utilizarea calculatorului au exprimat aprecieri pentru dezvoltarea abilitatilor pe care le aveau si posibilitatea de a accesa resurse electronice informationale valoroase privind profesia si de a afla in timp scurt noutati din domeniul ingrijirilor de sanatate

Astfel, proiectul nostru vine în sprijinul angajaților din sistemul medical, asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali de farmacie, opticieni medicali, tehnicieni de aparatură dentală, prin  cursurile gratuite pentru acumularea de competențe și aptitudini pentru a răspunde eficient noilor tendințe și evoluții ale sistemul medical informatizat,  asigurând personal calificat acestor tendințe.

Pentru informaţii suplimentare privind proiectul, contactaţi:  Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România, Sediul de implementare: str. Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1, Bucureşti, Telefon 021/224.00.55, fax: 021/224.00.75, Web: www.oamr.rooammromania@yahoo.com. Persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA – manager de proiect.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/81/3.2/S/57946 Titlul proiectului: „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”.

 

 

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.