Rezultatele evenimentului la nivel înalt „Asistenții medicali și moașe, în avangarda schimbării” ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru reconversie profesională ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru dezvoltarea unor abilități profesionale
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 28 Noiembrie 2018

În perioada 24-25 noiembrie 2018, domnul Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a prezidat lucrările Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali (ENC). Reuniunea a avut loc la Zagreb, fiind organizată cu sprijinul Consiliului Asistenților Medicali din Croația.  Reamintim că în luna martie a acestui an, domnul Mircea Timofte a fost ales prin consens președintele ENC, cu un mandat de 4 ani.

Ordinea de zi a reuniunii a inclus:

-analiza execuției bugetare a anului 2018 precum și aprobarea prin vot a proiectului de buget pentru anul 2019;

-evoluțiile recente de pe agenda europeană, precum stadiul transpunerii directivei test de proporționalitate precum și provocările întâmpinate de membrii ENC în procesul de armonizare, impactul Brexit asupra profesiei, și nu în ultimul rând contextul alegerilor instituționale la nivel uropean din primavera anului 2019. S-a propus, astfel, în considerarea alegerii unui alt for legislativ european, oportun un demers de creștere a vizibilității ENC prin transmiterea unei scrisori care să prezinte activitatea și principalele rezultate ale organizației la nivel european (respectiv actul de nursing și codul de etică și conduită, aflat în prezent în curs de revizuire).

Un punct important pe agenda reuniunii a fost promovarea de către OAMGMAMR a Reuniunii comune a medicilor șefi, asistenților șefi și dentiștilor șefi (CMO/CNO/CDO) care se va desfășura în perioada 21-22 martie 2019 la București, sub asupiciile Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene. În acest context, membrii ENC au fost invitați să se pronunțe asupra proiectului de agendă elaborat de partea română și să avanseze recomandări de speakeri pentru a fi incluși în atelierele tematice. Președintele Timofte a apreciat, astfel, participarea la Reuniunea ENC a domnului Thomas Kearns, director executiv RCSI, partenerul strategic al ENC.

În marja deplăsării, Președintele ENC a participat, în data de 25 noiembrie, la aniversarea a 15 ani de existență a organizației profesionale din Croația, prilej cu care a înmânat și un cadou onorific din partea OAMGMAMR.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.