Rezultatele evenimentului la nivel înalt „Asistenții medicali și moașe, în avangarda schimbării” ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru reconversie profesională ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru dezvoltarea unor abilități profesionale
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 14 Noiembrie 2018

În perioada 12-13 noiembrie 2018, domnul Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a reprezentat România la Întâlnirea comună a medicilor șefi, asistenților șefi și a dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene. Reuniunea a avut loc la Viena, sub auspiciile Președinției Austriece a Consiliului Uniunii Europene.

Tema întâlnirii a fost reprezentată de răspunsurile sistemelor de sănătate la provocările legate de sănătatea publică – strategii organizaționale pentru îmbunătățirea afabetizării[1] în sănătate, combaterea rezistenței antimicrobiene și sprijinirea grupurilor vulnerabile.

În cadrul întâlnirii, dr. Cristian Grasu, Secretar de stat în Ministerul Sănătății, a moderat sesiunea V a întâlnirii cu tema Dezvoltarea capacității sistematice pentru a răspunde mai bine la provocările legate de sănătatea publică la nivel organizațional.

La finalul reuniunii, România a informat reprezentanții Statelor Membre privind organizarea Reuniunii CMO/CNO/CDO anul viitor în România, în prioada 21-22 martie 2019, sub auspiciile Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene.

[1] Alfabetizarea în sănătate a fost definită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind abilitatea cognitivă şi socială a oamenilor de a avea acces la informaţii despre sănătate, de a înţelege aceste informaţii şi de a le folosi pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos

 

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.