Rezultatele Adunării Generale a Consiliului European al Asistenţilor Medicali Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 14 Noiembrie 2018

În perioada 12-13 noiembrie 2018, domnul Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a reprezentat România la Întâlnirea comună a medicilor șefi, asistenților șefi și a dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene. Reuniunea a avut loc la Viena, sub auspiciile Președinției Austriece a Consiliului Uniunii Europene.

Tema întâlnirii a fost reprezentată de răspunsurile sistemelor de sănătate la provocările legate de sănătatea publică – strategii organizaționale pentru îmbunătățirea afabetizării[1] în sănătate, combaterea rezistenței antimicrobiene și sprijinirea grupurilor vulnerabile.

În cadrul întâlnirii, dr. Cristian Grasu, Secretar de stat în Ministerul Sănătății, a moderat sesiunea V a întâlnirii cu tema Dezvoltarea capacității sistematice pentru a răspunde mai bine la provocările legate de sănătatea publică la nivel organizațional.

La finalul reuniunii, România a informat reprezentanții Statelor Membre privind organizarea Reuniunii CMO/CNO/CDO anul viitor în România, în prioada 21-22 martie 2019, sub auspiciile Președinției Române a Consiliului Uniunii Europene.

[1] Alfabetizarea în sănătate a fost definită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind abilitatea cognitivă şi socială a oamenilor de a avea acces la informaţii despre sănătate, de a înţelege aceste informaţii şi de a le folosi pentru menţinerea unui stil de viaţă sănătos

 

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.