Participarea OAMGMAMR la evenimentul organizat de Secretariatul SEEHN
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele întâlnirii Asistenților Șefi și Moașelor Șefe ai Statelor Membre ale Biroului Regional pentru Europa al OMS

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 30 Ianuarie 2023

La data de 26 ianuarie a.c., a avut loc prima întâlnire a Asistenților Șefi și Moașelor Șefe ai Statelor Membre ale Biroului Regional pentru Europa al OMS (GCNMO Hub).  Ședința s-a desfășurat în format online și a fost prezidată de asistentul șef al Biroului regional, dna Margrieta Langins.

După o trecere în revistă a activităților asistentului șef al OMS EURO  vizând creșterea capacității Statelor Membre pentru dezvoltarea politicilor destinate profesiilor de asistent și moașă, a avut loc un schimb de opinii privind rolul asistentului șef în gestionarea grevelor, în lumina evenimentelor din ultima perioada din UK.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, a fost prezentat un studiu privind practica avansată de nursing, subiect care va reprezenta tema unei publicații regionale ce urmează a fi lansată în luna martie la București.

Având în vedere că reuniunea din 26 ianuarie precede întâlnirea fizică care urmează a se desfășura în luna martie la București, găzduită de către OAMGMAMR,  președintele organizației, domnul Mircea Timofte a fost invitat să prezinte reprezentanților statelor membre conceptul întâlnirii, structura și proiectul de agendă. Președintele OAMGMAMR a oferit o serie de detalii logistice privind desfășurarea întâlnirii. Participanții au apreciat temele propuse pentru discuție și au confirmat participarea la lucrările conferinței ce va avea loc în luna martie.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.