Rezultatele reuniunii dedicate asistenților șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele întâlnirii celei de-a 72 sesiuni a Comitetului regional al Organizației Mondiale a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 12 Septembrie 2022

Astăzi, 12 septembrie 2022, au început lucrările celei de-a 72 sesiuni a Comitetului regional al Organizației Mondiale a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa care se desfășoară în Tel Aviv, Israel, în perioada 12-14 septembrie 2022.

Domnul Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, este onorat să facă parte din delegația română, condusă de către ministrul român al Sănătății, prof Dr Alexandru Rafila, la prima sesiune în format fizic de la declanșarea pandemiei Covid-19.

Miniștrii Sănătății din cele 53 de state membre, oficiali observatori ai organizațiilor internaționale, precum și reprezentanți ai societății civile participă în aceste zile la programul ambițios al lucrărilor Comitetului Regional. În prezența Directorului Regional, Dr. Hans Kluge, plenara evenimentului a beneficiat de participarea unor oficialități de nivel înalt, ES domnul Itzhak Herzog, Președintele Statului Israel, Directorul General al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul General al DG Sănătate și Consumatori a Comisiei Europene, doamna Sandra Galina, Prim-ministrul Greciei, ES domnul Kyriakos Mitsotakis (intervenție video).

Dual track (acțiune dublă), concept lansat de Directorul Regional al OMS EURO, Dr. Hans Kluge în alocuțiunea din prima zi a lucrărilor este mesajul cheie al noii normalități asupra căruia trebuie să se concentreze eforturile regiunii europene. Pregătirea pentru a preveni și a face față amenințărilor emergente și, in același timp, investiția în sistemele de sănătate pentru a răspunde nevoilor de sănătate sunt direcțiile strategice care trebuie să stea la baza viitorului sănătății.

Participarea la Comitetul Regional prezintă o oportunitate specială pentru organismele de reglementare a profesiilor de asistent si moașă, de a se racorda la mecanisme de luare a deciziilor din Regiunea Europeană și în acelați timp, de a se asigura că perspectivele profesiei de asistent medical și moașă sunt reflectate în discuțiile și deliberările de nivel înalt.

Reuniunea de anul acesta a Comitetului Regional va acoperi multe subiecte importante, printre care:

•            Planul de acțiune regional privind sănătatea digitală

•            Raportul Comisiei Monti

•            Rezistența antimicrobiană

•            Cadrul de acțiune regional pentru perspective comportamentale și culturale

•            Cadrul European de acțiune pentru persoane cu dizabilități

•            Cadrul regional de implementare pentru reducerea consumului de alcool

•            Plan de acțiune regional privind tuberculoza

•            Forța de muncă din domeniul sănătății (Lansarea raportului regional)

Pe lângă reuniunea Comitetului Regional, se va organiza o reuniune separată a asistenților șefi și moașelor șefe (GCNMOs), pentru a discuta despre prioritățile profesiilor de asistent medical și moașă, pentru a identifica viitoarele activități pentru GCNMO Euro Hub, precum și pentru împărtășirea de experiențe și bune practici privind retenția și recrutarea forței de muncă din domeniile de competență.  Reuniunea va avea loc la data de 15 septembrie 2022 și va include o vizită de studiu la Sheba Medical Center și alte unități de îngrijiri.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.