Participarea OAMGMAMR la conferința anuală a Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI)
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele întâlnirii de pregătire a sesiunii dedicate regiunii europene din cadrul Congresului ICN 2023

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 11 Noiembrie 2022

La data de 10 noiembrie a.c., președintele OAMGMAMR a participat online la cea de-a doua întâlnire pregătitoare a sesiunii dedicate regiunii europene din cadrul Congresului ICN 2023.

Congresul ICN urmează a se desfășura la Montreal în perioada 1-5 iulie 2023, iar sesiunea europeană va fi una dintre sesiunile cele mai importante ale Congresului, cu peste 4000 de participanți în sală.

Participanții la discuțiile din 10 noiembrie au convenit asupra structurii sesiunii care va avea o durată de 85 min și asupra temei generale, aceasta urmând să fie axată pe întărirea capacităților de asistență medicală primară în regiune.  

Vor fi abordate, totodată, aspecte privind promovarea forței de muncă din asistență medicală ca model de asistență medicală primară (ASP), provocările forței de muncă din domeniul sănătății, în special în migrația asistenților medicali, foaia de parcurs pentru consolidarea profesiilor de asistent medical și moașe în regiune, precum și pregătirea pentru situații de urgență și consolidarea răspunsului la amenințări.

Reprezentanții comitetului pregătitor se vor reuni din nou la finalul lunii noiembrie pentru a decide asupra propunerilor de vorbitori nominalizați în panelul plenar și asupra propunerilor de scurt metraje sau studii de caz privind activitatea asistenților medicali din regiune.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.