Rezultatele ședinței semestriale a Adunării Generale a Consiliului European al Asistenților Medicali (ENC)
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele întâlnirii rețelei asistenților șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 26 Octombrie 2022

La data de 26 octombrie a.c., Președintele OAMGMAMR, dnul Mircea Timofte a participat on-line la o nouă întâlnire a Rețelei asistenților șefi și moașelor șefe din regiunea europeană a OMS (Rețeaua GCNMO).

Reprezentanții OMS au transmis aprecieri reprezentanților Statului Israel pentru găzduirea primului Comitet Regional OMS  și primei întâlniri a Rețelei GCNMO organizate în format fizic în context post-pandemic.

Asistentul șef al regiunii, dna Margrieta Langins a adus în atenția membrilor Hub-ului principalele rezultate ale celei de-a 72 a sesiuni a Comitetului Regional în domenii precum sănătate digitală, perspective comportamentale, calitatea vieții pentru persoanele cu dizabilități, reducerea consumului de alcool, acțiunea în domeniul HIV, TB sau reducerea poverii cancerului cervical. În mod special, reprezentantul OMS a adus în atenție raportul privind forța de muncă în sănătate în regiunea europeană, precum și  raportul tehnic privind contribuția asistenților șefi ai regiunii la creșterea calității actului de îngrijire.

Asistentul șef al regiunii europene a informat participanții privind desfășurarea noii întruniri fizice a Rețelei GCNMO la București în perioada 24 martie 2023. În acest context, a mulțumit președintelui OAMGMAMR pentru acceptul de a găzdui lucrările următoarei sesiuni și a exprimat convingerea că aceasta va reprezenta o nouă  întâlnire de referință, considerând succesul și excelenta organizare a Conferinței aniversare a OAMGMAMR din acest an. Conform precizărilor expertului OMS, experiența evenimentului din acest an a fost un punct important în decizia conducerii OMS EURO de a organiza la București, în perioada 22-23 martie 2023, Conferința regională a OMS EURO în domeniul forței de muncă în sănătate.

Președintele OAMGMAMR a mulțumit reprezentantului OMS pentru aprecieri și pentru încredere și a asigurat că OAMGMAMR va face toate eforturile ca întâlnirea de anul viitor să fie un nou exemplu de bune practici și leadership ale asistenților medicali și moașelor din România. Menționăm că OAMGMAMR a fost de altfel mandatat oficial de Ministerul Sănătății să inițieze demersurile pentru pregătirea și desfășurarea optimă a întâlnirii Rețelei GCNMO a OMS EURO. De asemenea, OAMGMAMR cooperează îndeaproape cu conducerea Ministerului Sănătății și biroul de țară al OMS pentru pregătirea Conferinței regionale de nivel înalt în domeniul resurselor umane în sănătate, care va avea loc la București în perioada 22-23 martie a.c.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.