Rezultatele ședinței semestriale a Adunării Generale a Consiliului European al Asistenților Medicali (ENC)
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele mesei rotunde “Politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă”, organizate în cadrul proiectului POLMED

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 10 Octombrie 2019

În data de 09 octombrie 2019 s-a desfășurat masa rotundă „Politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă”, eveniment organizat în cadrul proiectului „Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED(Cod SIPOCA 169/ Cod SMIS 111787).

Evenimentul, prezidat de președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte, s-a bucurat de prezența reprezentanţilor autorităților publice cu rol essential în reglementarea profesiilor de asistent medical și moașă, organizațiilor profesionale și de pacienți, patronale și sindicale, precum și unităților sanitare publice și private cu responsabilități în elaborarea, promovarea și implementarea de politici în domeniul sănătății.

„Inițiativa identificării valorilor profesiei urmărește o reformă de substanță în domeniu, orientată către performanță și având în centrul ei grija pentru pacient. Empatia, cooperarea și profesionalismul – aceste valori promovate vor susține și vor ghida comportamente adecvate în practica clinică, vor oferi un sistem de referință pentru autoevaluare și evaluare a calității serviciilor de îngrijire medicală.”, a declarat președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte, în deschiderea mesei rotunde.

La masa rotundă a răspuns invitației de participare și un reprezentant al Ordinului irlandez de asistenți medicali, care a împărtășit experiența națională în promovarea unei inițiative similare în anul 2016.

Masa rotundă s-a  înscris în activitatea de consultare și diseminare a documentului de poziție privind identificarea valorilor profesiilor asistentului medical și moașei, oferind participanților oportunitatea de a formula puncte de vedere cu privire la documentul dezvoltat.

Reprezentanții prezenți la eveniment au apreciat inițiativa și și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de promovare a valorilor conform competențelor legale, contribuind și cu propuneri privind posibile căi de acțiune viitoare pentru promovarea liniilor de politică publică.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.