Rezultatele evenimentului la nivel înalt „Asistenții medicali și moașe, în avangarda schimbării” ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru reconversie profesională ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru dezvoltarea unor abilități profesionale
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele Reuniunii asistenților medicali șefi, moașelor șefe, precum și a Asociațiilor naționale de asistenți și moașe,  din regiunea europeană a OMS

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 24 Martie 2021

Astăzi, 24 martie 2021, președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte a participat virtual la Reuniunea asistenților medicali șefi, moașelor șefe, precum și a Asociațiilor naționale de asistenți și moașe și ai Centrelor colaboratoare ale OMS pentru asistenți medicali și moașe din regiunea europeană a OMS.

Reuniunea a beneficiat în sesiunea plenară de prezența Dr. Hans Kluge, Directorul OMS Euro.

Totodată, OMS a prezentat noul consilier  pentru politici pentru forța de muncă și  îngrijiri de sănătate al Biroului regional pentru Europa, domnul Tomas Zapata.

Mai mult de 100 de participanți din regiunea europeană s-au conectat virtual pentru a participa la dezbaterile pe teme deosebit de importante pentru viitorul profesiilor de asistent medical și moașă.

Discuțiile s-au concentrat pe impactul lecțiilor învățate în context pandemic asupra nevoii de reconstrucție a politicilor în materie urmărind consolidarea rezultatelor obținute din proiectele concrete derulate pentru implementarea Direcțiilor strategice globale pentru asistenți medicali și moașe (GSDNM) și nevoia de sincronizare a agendelor naționale pentru punerea în aplicare a concluziilor Raportului global privind situația profesiei de asistent medical (State of the World Nursing Report), precum și a angajamentelor Programul european de lucru: acțiune unită pentru o sănătate mai bună (EPW 13), adoptat de toate statele membre europene ale OMS la cea de-a 70-a sesiune a Comitetului regional din septembrie 2020.

Reuniunea va continua și mâine, 25 martie a.c., cu două serii de sesiuni paralele pentru abordarea obiectivelor prioritare aferente celor 4 piloni ai direcțiilor strategice pentru asistenți medicali și moașe în perioada 2021-2024, respectiv educație, leadership, locuri de muncă, practică.

La finalul celor două zile de dezbateri, se urmărește:

    -Înființarea unui comitet de conducere care să ghideze dezvoltarea unei foi de parcurs pentru implementarea GSDNM în regiunea europeană a OMS;

    -Inițierea activităților în vederea dezvoltării foii de parcurs pentru pentru maximizarea progresului în vederea atingerii obiectivelor GSDNM în regiunea europeană a OMS.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.