Rezultatele selecției grupului țintă al proiectului ”Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi”
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele reuniunii comune a asistenților și dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 25 Mai 2022

La data de 24 mai 2022, a avut loc Reuniunea comună a asistenților șefi și a dentiștilor șefi din Statele Membre ale Uniunii Europene.

Întâlnirea s-a desfășurat în format virtual sub umbrela Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

Sesiunea de dimineață a fost organizată în comun pentru cele două profesii pentru a împărtăși probleme transversale. Discuțiile au vizat aspecte referitoare la demografia celor două profesii și provocările în ceea ce privește accesul la îngrijire.

Sesiunea de după-amiază a fost organizată în paralel pentru fiecare profesie. Discuțiile din panelul specific CNO s-au concentrat pe evoluția practicilor profesionale și pe identificarea unor potențiale pârghii pentru o reprezentare mai bună a profesiei la masa deciziilor.

Președintele OAMGAMR, domnul Mircea Timofte, a împărtășit în intervenția sa reflecții privind importanța temei propuse pentru capacitatea asistenților de a răspunde așteptărilor și nevoilor din ce în ce mai exigente ale populației. A subliniat că progresul în acest domeniu necesită o combinație de strategii pentru a regândi nu numai desfășurarea anumitor resurse și structuri, ci și o serie de noi linii directoare organizaționale și clinice. De asemenea, a accentuat nevoia de investiții orientate cu prioritate în două direcții:  în îmbunătățirea educației, a dezvoltării profesionale, a standardelor și a unei mai bune reglementări, precum și investiția în leadership și în dobândirea de abilități care să permită o influență mai mare a asistenților în elaborarea politicii de sănătate.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.