Participarea OAMGMAMR la conferința anuală a Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI)
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultatele reuniunii dedicate asistenților șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 20 Septembrie 2022

La data de 15 septembrie 2022, în marja celei de-a 72 sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa al OMS, s-a desfășurat la Tel-Aviv, Reuniunea dedicată asistenților șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS ( GCNOMS Hub).

Organizat pentru prima dată în format fizic de la începutul pandemiei Covid-19, evenimentul a reunit peste 60 de participanți, inclusiv directorul executiv al ICN, domnul Howard Catton și invitați de nivel înalt din Statele Membre ale Regiunii Europene. Având în vedere sprijinul doamnei Consilier Prezidențial Dr. Diana Păun la inițiativele venite în sprijinul asistenților șefi și moașelor șefe din România, am avut onoarea de a o avea alături de noi în ședință ca exemplu autentic de leadership și de cooperare în sprijinul forței de muncă în sănătate.

Ședința a fost organizată pe două componente- o componentă de familiarizare cu membrii Departamentului responsabil de asistenți și Moașe din cadrul Ministerului Sănătății din Israel. Au fost prezentate direcțiile de activitate, structura departamentului, un rezumat al principalelor rezultate, dar și viziunea și obiectivele pe termen scurt și mediu.

A doua componentă a inclus prezentarea în rezumat a principalelor recomandări ale raportului privind forța de muncă în sănătate. Raportul poate fi accesat la următoarea adresă: https://www.who.int/europe/publications/i/item/9789289058339.

Întâlnirea, a oferit oportunitatea de dialog privind teme prioritare ale agendei europene în materie, precum leadership, perspective în educație, practica bazată pe dovezi.

De asemenea, a fost lansat Briefing-ul tehnic pentru întărirea asistenților medicali și moașelor pentru îmbunătățirea rezultatelor de sănătate: contribuția  asistenților șefi și a moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS . Documentul poate fi accesat la linkul: https://apps.who.int/iris/handle/10665/362261

Am fost onorați că am putut contribui, prin succesul Conferinței aniversare de nivel înalt a OMAGMAMR, A look back to lead forward: tracing new paths to excellence in nursing and midwifery, desfășurată în luna iulie a.c., la decizia OMS EURO de a organiza în cursul anului viitor, în România, o Conferință regională privind forța de muncă în Sănătate, inclusiv la decizia de organizare a următoarei sesiuni a HUB GCNOMs în marja acestui eveniment.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.