Romania, exemplu de bună practică internațional
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Romania, exemplu de bună practică internațional

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 20 Iunie 2022

Astăzi 20 iunie a.c., s-a desfășurat a 8-a întâlnire a Hub-ului Asistenților șefi și a reprezentanților asociațiilor profesionale a asistenților șefi și moașelor șefe ale Regiunii Europene a OMS (CGNMO). Ședința a fost prezidată de asistentul șef al Biroului pentru Europa al OMS, dna Magrieta Langins, cu participarea asistentului șef al OMS, dna Elisabeth Iro.

Întâlnirea a urmărit prezentarea rezultatelor celei de-a 75-a Adunări Mondiale a Sănătății (AMS), desfășurate la sfârșitul lunii mai a.c.,  precum și informarea membrilor Hub-ului privind viitoarea reuniune a Comitetului Regional (RC).

Cel de-al 72-lea Comitet Regional pentru Europa va avea loc la Tel Aviv, Israel, în perioada 12-14 septembrie 2022. Delegațiile guvernamentale participante sunt încurajate să includă în delegație asistentul medical șef național.

Președintele OAMGMAMR a fost invitat să prezinte Hub-ului evenimentele organizate în Romania cu prilejul Zilei Internaționale a asistenților medicali, în prezența Președintelui României, și să împărtășească participanților experiența sa privind participarea la lucrările sesiunilor trecute ale Adunării Mondile a Sănătății. Amintim că domnul Mircea Timofte a fost parte a delegației României la AMS atât în anul 2022 cât și în anul 2021 și a avut intervenții în susținerea direcțiilor strategice pentru asistenți medicali și moașe.

Reprezentantul român a mulțumit pentru oportunitatea de a prezenta experiența românească și a apreciat inițiativa OMS de a aduce în discuție în cadrul Hub-ului agenda următoarei întâlniri regionale pe care o consideră utilă în procesul intern național de evaluare a oportunității participării CNO-ului în delegația națională. În prezentarea susținută, dnul Timofte, a menționat că susținerea de intervenții în cadrul AMS reprezintă rezultatul unor eforturi continue de creare de parteneriate solide, de relații de încredere și dialog susținut cu principalii actori cu responsabilități dar și de leadership și implicare permanentă în susținerea profesiilor de asistent și moașă în plan național și internațional.

După un schimb de opinii cu privire la cele punctate în prezentarea OAMGMAMR, dna Langins a informat participanții privind subiectele de interes  aflate pe agenda sesiunii Comitetului Regional.

De asemenea, CNO OMS EURO a informat privind organizarea în perioada 15-16 septembrie a.c., ulterior încheierii lucrărilor RC, a următoarei ședințe a membrilor Hub-ului GCNMO, în format fizic la Tel Aviv.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.