Rezultate obținute în cadrul programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi | 2022
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

4 sesiuni de lucru se vor desfașura în regiunile Nord – Est, Vest, Centru si Nord – Vest

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 08 August 2012

2012

Egalitatea de sanse si de gen in sistemul sanitar
„O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”
POSDRU/97/6.3/S/50247
proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investește în oameni!” – 08 august 2012

Asociația “Centrul Român de Inițiative”, în parteneriat cu Federaţia SANITAS din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România şi Societatea de Analize Feministe AnA va invita sa participati la cele 4 sesiuni de lucru ce se vor desfasura in perioada septembrie – octombrie 2012 in regiunile Nord – Est, Vest, Centru si Nord – Vest, dupa cum urmeaza:

  • Regiunea Nord – Est, in perioada 07 – 09 septembrie 2012, Gura Humorului
  • Regiunea Vest, in perioada 21 – 23 septembrie, Timisoara
  • Regiunea Centru, in perioada 12 – 14 octombrie, Sovata
  • Regiunea Nord – Vest, in perioada 26 – 28 octombrie, Cluj Napoca

Sesiunile de lucru sunt organizate in cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investește în oameni!”, intitulat  „O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar” si sunt adresate femeilor – angajate in sistemul sanitar, membrilor partenerilor sociali si reprezentanilor societatii civile cu rol in promovarea sistemului sanitar . Acestea vizeaza atat instruirea participantilor cu privire la principiile egalitatii de sanse si de gen aplicate in sistemul sanitar, cat si identificarea unor rute flexibile si viabile de dezvoltare a carierei femeilor din sistemul sanitar si de promovare in functii de conducere. Fiecare sesiune de lucru va fi organizata pentru un numar de 30 de participanti si se va desfasura intr-o structura interactiva pe parcursul a doua zile.

Temele abordate in cadrul sesiunilor sunt: erorile de gandire, stereotipuri si prejudecati si rolul lor in aparitia discriminarilor; abordari actualizate ale conceptului de discriminare; forme si mecanisme de discriminare la locul de munca – relevanta pentru sistemul de sanatate; solutii institutionale la problemele de discriminare in Romania; discriminarea de gen/ egalitatea de gen in sistemul de sanatate; rolul politicilor de reconciliere a vietii profesionale cu cea personala pentru combaterea discriminarilor de gen; carierele femeilor in sistemul de sanatate – aspecte segregationiste si discriminatorii; flexibilizarea carierei femeilor in mediul sanitar – ca forma de combatere a inegalitatii de gen.

Pe baza rezultatelor obtinute in urma desfasurarii celor 8 sesiuni de lucru se va elabora, publica si disemina Ghidul pentru dezvoltarea carierei femeilor din sistemul sanitar.

Pentru informații suplimentare privind inscrierile la sesiunile de lucru, contactati:
Asociația “Centrul Român de Inițiative”, e-mail: centrulromandeinitiative@gmail.com
Site proiect: www.ascri.ro/dezvoltarea-carierei
Sediul de implementare: str. Ceasornicului, nr. 8, sector 1, Bucureşti;

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați:www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU / 97 / 6.3 / S / 50247 Titlul proiectului: „O șansă pentru dezvoltarea carierei pentru femeile din domeniul sanitar”.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2023 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.