Rezultatele reuniunii dedicate asistenților șefi și moașelor șefe din Regiunea Europeană a OMS
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Start FEMIN in Regiunea Bucuresti- Ilfov- organizarea atelierelor de lucru

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 24 Septembrie 2014

                                                                    banda sigle femin                                                                                                                               24.09.2014

START FEMIN in regiunea BUCURESTI-ILFOV

Organizarea atelierelor de lucru in domeniul egalitatii de sanse si

dezvoltarii carierei pentru femeile din sistemul sanitar

In data de 4 octombrie 2014, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania anunta organizarea primului atelier de lucru (pentru 40 de persoane)  din cele 5 ateliere care vor avea loc in Bucuresti (regiunea Bucuresti-Ilfov), si vor viza problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera, pentru 200 femei angajate in sistemul sanitar, inscrise in grupul tinta al proietului: Dezvoltarea competentelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar,  pe o piata inclusiva a muncii – FEMIN”POSDRU/144/6.3/S/128729.

Proiectul strategic finantat din fonduri europene are ca obiectiv general asigurarea accesului egal la ocupare si imbunatatirea mobilitatii pe piata muncii pentru un grup tinta de 600 de femei din sistemul sanitar, din 3 regiuni de dezvoltare: Sud-Est (Galati,Vrancea,Constanta), Sud-Vest Oltenia (Gorj, Olt), Bucuresti-Ilfov (Bucuresti)

Atelierele de lucru au ca principal scop cresterea constientizarii angajatelor din sistemul sanitar cu privire la inegalitatile dintre femei si barbati existente in societate in general si in mod particular manifestarea acestora pe piata muncii si in sistemul medical.

Atelierele abordeaza intr-un mod dinamic si interactiv problematica reconcilierii dintre viata de familie si cariera, urmarind motivarea femeilor pentru a intelege problematica si a se implica in combaterea  inegalitatilor, a  discriminarilor si a  prejudecatilor de gen in sistemul sanitar.

Informatiile colectate pe parcursul atelierelor de lucru vor reprezenta informatii suport in redactarea unui Ghid de bune practici – egalitate de sanse in sistemul sanitar care se va tipari in 1500 de exemplare.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investeste in oameni!”, Axa prioritara 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii” , POSDRU/144/6.3/S/128729, se deruleaza pe o perioada de 18 luni in parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania).

Pentru informatii suplimentare privind proiectul, contactati OAMGMAMR, str. Inginer Zablovschi, Nr. 76, Bucuresti; tel: (021) 2240055; www.oamr.ro; OAMMRomania@gmail.com.

Persoana contact: Raluca Cheptanaru, Expert informare si promovare

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.