Webinar vaccinare împotriva Covid 19 Congresul International ICN 2021 | “Nursing around the world” va celebra profesia de asistent medical Succesul programelor de vaccinare în masă COVID-19 va depinde de asistenții medicali din prima linie și includerea acestora în procesele decizionale Raport al celei de-a 70-a sesiuni a Comitetului Regional pentru Europa/RC70 Propunere de modificări a programelor de specializare pentru asistenţii medicali generalişti, moaşe şi asistenţii medicali
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

SUNTEȚI EROII NOȘTRI!

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 05 Noiembrie 2015

În multe feluri, asistenții medicali sunt eroi necunoscuți care veghează și îngrijesc pacienții, în liniște, cu compasiune și profesionalism.

În fiecare zi, aceștia își îndeplinesc atribuțiile fără a aștepta mulțumiri, salvează vieți și aduc alinare celor aflați în suferință. De multe ori, ei sunt cu un pas înaintea tuturor în timpul dezastrelor și situațiilor de urgență, asumându- și uneori riscuri uriașe, uitând de propria familie sau chiar de propriile suferințe.

Să salveze viața unei persoane este parte a unei zile obișnuite pentru un asistent medical. Sunt momente în care asistenții medicali sunt nevoiți să meargă dincolo de îndatoririle de serviciu, pentru a salva o viață.

ÎN ACESTE CAZURI, EI DEVIN EROI.

Au jurat în mod solemn și liber, în numele Vieţii şi al Onoarei să respecte viața, chiar sub ameninţare. Iar în noaptea de 30 octombrie 2015, o noapte neagră pentru noi toți, asistenții medicali au acționat în numele vieții.

Incendiul tragic din clubul Colectiv ne-a trimis colegii la o luptă între viață și moarte.

Asistenții medicali care au participat la acțiunile de salvare a victimelor incendiului deveneau, în acele clipe, speranță pentru victime, mame, pentru tinerii salvați din cumplitul incident și eroi, pentru noi ceilalți.

Jurământul profesional nu este ceva ce asistenții medicali uită, pentru ca ulterior să își aducă aminte, este crezul lor, face parte din ei, îi calăuzește, îi motivează și în direcția acestui crez, acționează.

Traversăm o perioadă de reflecție, o perioadă tristă, care își va lăsa puternic amprenta asupra întregii activități profesionale și mai cu seamă asupra stării sufletești a fiecăruia dintre noi.

Dar, îndrăznim să sperăm și ne exprimăm recunoștința față de curajul, dedicația, profesionalismul și spiritul de solidaritate manifestat în acele momente dureroase, de către eroii noștri, de colegii noștri, asistenții medicali care au participat la acțiunile de salvare dar și față de toți ceilalți asistenți medicali care au plecat din sânul familiilor lor, pentru a da o mână de ajutor și pentru a fi alături de cei aflați în suferință.

În semn de recunoștință, OAMGMAMR felicită pe toți asistenții medicali care au participat la intervențiile de salvare din noaptea cumplitului incident.

Dorim să vă cunoască întreaga lume, ne mândrim că sunteți colegii noștri, ne înclinăm în fața voastră și vă numim EROII NOȘTRI!

Untitled

-OAMGMAMR-

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.