Anunț privind modificarea Normelor de creditare a Formelor de Educaţie Medicală Continuă Repere ale implicării OAMGMAMR în programul de revalorizare OAMGMAMR lansează noi cursuri gratuite pe platforma națională de cursuri online Asistenții medicali generaliști absolvenți ai Programului special de revalorizare a calificării vor beneficia de recunoastere profesională automată pe teritoriul UE, după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a modificării Directivei 2005/36/CE SITUAȚIA PROFESIEI DE ASISTENT MEDICAL LA NIVEL MONDIAL
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Suveranul Pontif susține Anul Internațional al Asistentului Medical și al Moașei, lăudând „cea mai nobilă dintre profesii”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 26 Ianuarie 2020

Suveranul Pontif a vorbit despre Anul Internațional al Asistentului Medical și Moașei, în timpul unei predici în fața a mii de pelerini, în Piața Sfântul Petru, lăudând munca și dedicarea asistenților medicali. 

Pe 19 ianuarie, liderul Bisericii Romano-Catolice a menționat asistenții medicali și moașele, după Rugăciunea Angelus, în Piața Sfântul Petru din Vatican.

Suveranul Pontif Francisc a amintit că anul 2020 a fost desemnat la nivel internațional – Anul Asistentului Medical și Moașei – și a cerut credincioșilor să îi pomenească în rugăciunile lor. În luna decembrie, Consiliul Internațional al Asistenților Medicali și partenerii săi au solicitat liderilor internaționali să trimită mesaje de susținere a Anului Asistenților Medicali și Moașelor. Acest apel a fost amplificat de organizațiile profesionale, membre ale Consiliul Internațional al Asistenților Medicali, printre care cea din Italia, CNAI, care deține relații strânse cu Vaticanul în ceea ce privește problemele legate de îngrijirea sănătății.

Pontiful a spus:

„ Să ne rugăm pentru ei toți, să își poată desfășura această profesie nobilă, în cel mai bun mod posibil.”

Desemnarea de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anului 2020 ca Anul Asistentului Medical și Moașei, are ca scop atenționarea guvernelor cu privire la necesitatea de recrutare și menținere a personalului, pentru prevenirea potențialului deficit de asistenți medical, fapt ce poate avea repercusiuni grave la nivel mondial.  Cifrele OMS sugerează un deficit de până la nouă milioane de asistenți medicali și moașe până în anul 2030, dacă nu vor fi luate măsuri drastice imediat.  

Preșdintele ICN, dna. Annette Kennedy a declarat:

„ Este minunat că Suveranul Pontif Francisc a vorbit despre munca esențială depusă de asistenții medicali și moașe. Comentariile sale vor oferi un impuls tuturor asistenților medicali de credințe diferite sau fără credință.  

„ Anul acesta, guvernele vor trebui să ia decizii fundamentale cu privire la viitorul forței de muncă din domeniul profesiei de asistent medical și moașă.

„ Calitatea de lider a Suveranului ar trebui să motiveze politicienii din întreaga lume și să îi încurajeze să facă alegeri potrivire, care trebuie să includă acțiuni masive de recrutare, pentru împiedicarea deficitelor prevăzute pentru viitorul deceniu.”

Sursă fotografie: Vatican Media

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.