Rezultatele evenimentului la nivel înalt „Asistenții medicali și moașe, în avangarda schimbării” ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru reconversie profesională ANUNȚ IMPORTANT | Înscriere programe de specializare pentru dezvoltarea unor abilități profesionale
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Ultimele cursuri de calculatoare din Regiunea Bucuresti-Ilfov

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 15 Noiembrie 2012

3

 

Ultimele cursuri de calculatoare din Regiunea Bucuresti-Ilfov

 Noiembrie 2012

Sambata, 17 noiembrie 2012, demareaza ultimul curs de calculatoare (operator PC) pentru o grupa de 23 de asistenti medicali din Regiunea Bucuresti-Ilfov, in cadrul proiectului  „E-Nursing: Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, implementat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, in parteneriat cu Federatia SANITAS din Romania, Asociatia “Centrul Roman de Initiative”, An Bord Altranais (Irlanda) si Consejo General de Enfermeria (Spania). Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013” – „Investeste in oameni!”

In cadrul cursurilor asistenti medicalii selectati, vor invata notiuni de baza din domeniul calculatoarelor, utilizarea si gestionarea eficienta a unui sistem de operare, vor exersa aplicatii de procesare text si aplicatii de posta electronica si vor deprinde notiuni de accesare a Internetului pentru o comunicare cat mai eficienta. De asemenea, cursantii vor primi materiale promotionale, materiale privind necesitatea instruirii in tehnologia informatiei si un Manual de bune practici pentru combaterea discriminarii pentru angajatii din sectorul de sanatate, realizat in cadrul activitatilor proiectului in anul 2011.
Asistentii medicali din municipiul Bucuresti recrutati conform Metodologiei de selectareaprobate in cadrul proiectului, vor urma cele 42 de ore de pregatire in domeniul tehnologiei informatiei si comiunicatiei, la sfarsitul carora vor sustine un examen in vederea obtinerii certificatului CNCFPA, recunoscut la nivel national si vor fi recompensati cu 20 de credite, in cadrul programului Educatie Medicala Continua (EMC).

In urma participarii la cursuri, asistentii medicali isi vor dezvolta abilitatile de a asista personalul medical la realizarea de raportari, fise si retete in format electronic, vor putea coresponda cu reprezentanti ai sistemului de sanatate din alte tari, vor accesa mai usor informatii utile si noutatile cu privire la evenimente/workshop-uri/ conferinte/ seminarii/ simpozioane/ sesiuni de lucru/ schimburi de experienta organizate in domeniul medico-sanitar.

Cursantii – asistenti medicali din Bucuresti – fac parte din seria celor 500 de asistenti medicali pentru care se organizeaza cursuri in regiunea Bucuresti-Ilfov, cursuri furnizate deAsociatia „Centrul Roman de Initiative”. Cursurile de initiere si familiarizare in calculator care au demarat in ianuarie 2012 se desfasoara la Colegiul Economic Viilor din Bucuresti si pana in prezent au primit certificat de absolvire 432 de asistenti medicali, urmand ca in perioada 15-16 noiembrie 2012 sa mai sustina examenul inca 44 de asistenti medicali (o grupa din Bucuresti si o grupa din Ilfov).

Pentru informaţii suplimentare privind proiectul, contactaţi:  Ordinul Asistenţilor Medicali Generalisti, Moaşelor si Asistenţilor Medicali din România, Sediul de implementare: str. Ing. Zablovschi, nr. 76, sector 1, Bucureşti, Telefon 021/224.00.55, fax: 021/224.00.75, Web: www.oamr.rooammromania@yahoo.com. Persoana de contact: Vergilia Madalina FLOREA – manager de proiect.

Pentru mai multe informații despre programul de finanțare POSDRU 2007-2013, accesați: www.fseromania.ro.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: Investeşte în oameni! Contract nr. POSDRU/81/3.2/S/57946 Titlul proiectului: „E-Nursing:Program de instruire in tehnologia informatiei a asistentilor medicali, in contextul informatizarii sistemului sanitar”.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.