În atenția asistenților medicali!
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

UN PAS PANA LA OBTINEREA DE NOI COMPETENTE DE CATRE FEMEILE DIN SISTEMUL SANITAR DIN JUDETUL GORJ

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 05 Februarie 2015

In data de 28 si 29 ianuarie 2015, 100 de femei angajate in sistemul sanitar au participat la examenele de evaluare a cunoștințelor dobândite in calificarea de Baby sitter si Ingrijitoare batrani la domiciliu organizate  de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România în cadrul proiectului “Dezvoltarea competențelor profesionale pentru femeile din sistemul sanitar, pe o piață inclusivă a muncii – FEMIN” POSDRU/144/6.3/S/128729, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – „Investește în oameni!”, Axa prioritară 6” Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenție 6.3 „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii” .

Perioada de desfasurare a acestor cursuri a fost de aproximativ 4 luni, distribuita pe ore de curs de teorie (120 de ore) si practica (240 de ore), in care angajatele  au dobandit competente care vor putea fi fructificate la locul de munca actual sau la un nou loc de munca, asigurandu-se astfel transferabilitatea rezultatelor la nivel national.

1

Din judetul Gorj, au fost selectate 100 de femei angajate in sistemul sanitar din care 25 de femei  s-au calificat in meseria de Baby sitter si 75 de femei au optat pentru calificarea de Ingrijitoare batrani la domiciliu.

In cele doua zile de examene, cursantele s-au mobilizat răspunzând la testele de teorie și la proba practică în fața comisiilor de la Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Toate cele 100 de femei au promovat examenul cu succes, media generală a celor 4 grupe fiind de 9,87.

Participantele de la grupa de Baby sitter si cele 3 grupe de Ingrijitoare batrani la domiciliu, evaluate de reprezentantii de la Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) vor primi diplome recunoscute la nivel national, eliberate de ANC, fiind astfel recunoscute competentele si cunostintele acumulate pe intreaga perioada a desfasurarii cursurilor si vor beneficia de o subventie in valoare de 1.068 lei.

Dupa examenele de evaluare, formatorii si o parte dintre cursante au acordat cate un interviu pentru activitatea de informare si promovare a proiectului, in care si-au exprimat multumirea ca au acumulat cunostinte noi de actualitate in domeniu , ca au beneficiat de un curs de calitate.

Stoicoiu Voichita-Gabriela, formator la grupa de Baby sitter, a subliniat  constiinciozitatea, seriozitatea, punctualitatea si implicarea deosebita a cursantilor pentru dobandirea abilitatilor teoretice si practice din domeniu.

Activitatile proiectului cu implicarea grupului tinta din judetul Gorj continua prin selectarea a 15 femei cu varsta peste 45 de ani care vor participa la sesiuni de formare continua pentru dezvoltarea abilitatilor IT si a 10 femei care vor participa la schimb de bune practici in domeniul egalitatii de gen la partenerul transnational Consejo General de Enfermería (Spania).

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.