Lista persoanelor validate, proiect ”Dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali prin programe de formare SOFT SKILLS”.
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Voluntariatul | Informații utile

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 05 Decembrie 2019

Este ziua internațională a voluntariatului. Cu acest prilej dorim să mulțumim tuturor colegilor pentru activitatea profesională desfășurată și pentru că alocă timpul lor pentru a face lumea un loc mai sigur, mai bun, mai sănătos. Activitatea de voluntariat în asistența medicală este recunoscută ca experiență profesională și trebuie realizată doar în condiții de siguranță! În acest sens dorim să vă aducem la cunoștință următoarele:

Asistenții medicali care intenționează să desfășoare activitate de voluntariat într-o unitate medicală trebuie să dețină certificatul de membru în momentul încheierii contractului. Activitatea de voluntariat se realizează doar în baza avizului anual de liberă practică, eliberat înainte de a începe activitatea.

Contractul de voluntariat trebuie completat cu datele din (Legea 78/2014) și însoțit obligatoriu de fișa postului de asistent medical voluntar și de fișa de protecție a voluntarului, care vor fi aduse la  sediul organizației profesionale unde va fi înregistrat contractul.

Solicitați unității-gazdă eliberarea contractului cu minim 7 zile înainte de începerea voluntariatului, în baza certificatului de membru, pentru a veni la OAMGMAMR în vederea înregistrării documentului. Nu se eliberează aviz anual retroactiv.

Nu uitați și de asigurarea de malpraxis trebuie să acopere integral perioada de voluntariat și să corespundă, ca sumă asigurată, locului de muncă: 10.000 de euro pentru unități sanitare cu paturi, UPU, SMURD sau Ambulanță; 4.000 de euro pentru unitățile medicale fără paturi, CMI-uri, laboratoare, clinici stomatologice, de radiologie etc.; 2.000 de euro pentru asistenții medicali de farmacie (circuit deschis), asistenți medicali de igienă și sănătate publică și asistenți medicali care își desfășoară activitatea în institutele de medicină legală.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.