Lansarea lucrării „Tratat de îngrijiri medicale pentru asistenți medicali generaliști”
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

WEBINAR-UL ICN EVIDENȚIAZĂ IMPORTANȚA DATELOR PENTRU DEZVOLTAREA INVESTIȚIEI ÎN FORȚA DE MUNCĂ GLOBALĂ, DIN DOMENIUL ASISTENȚEI MEDICALE

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 12 Septembrie 2019

Dezbaterea online cu privire la raportul privind situația globală a profesiei de asistent medical, de anul viitor, indică dorința asistenților medicali ca datele să susțină investiția în profesie.

Geneva, Elveția, 12 septembrie 2019 – Sute de asistenți medicali din întreaga lume au participat la dezbaterea online pe tema raportului privind situația mondială a profesiei de asistent medical, ce urmează a fi publicat în luna aprilie a anului viitor.  

Raportul va include date din fiecare țară, pentru a oferi o imagine a situației mondiale a forței de muncă din domeniul asistenței medicale și va fi folosit pentru a influența deciziile privind elaborarea politicilor de sănătate în următorii ani. 

Interesul față de webinar, găzduit de către Consiliul Internațional al asistenților medicali (ICN), împreună cu Organizația Mondială a Sănătății și Campania Nursing Now, a fost stimulat de abordarea termenului limită ce se apropie (30 septembrie), pentru transmiterea datelor ce urmează a fi incluse în raport.

Directorul Executiv ICN, Dl. Howard Catton, care a prezidat webinar-ul, a declarat că raportul va reprezenta o sursă vitală pentru forța de muncă globală din domeniul asistenței medicale, și pentru factorii de decizie politică, pentru următorul deceniu sau mai mult.

În timpul webinar-ului domnul Catton a afirmat:

“ Nu am mai avut un astfel de raport niciodată, iar angajamentul Directorului General al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, de a produce acest raport spune multe despre recunoașterea și angajamentul său față de profesia de asistent medical.“

“Raportul va influența discuțiile politice globale din domeniul sănătății și va fi un raport fundamental care va putea documenta politicile și dezbaterile politice din toate țările, cu privire la abordarea problemelor globale de primă importanță, nu numai în anul următor, ci și după aceea.”

“Va fi parte a moștenirii anului 2020, Anul asistentului medical și al moașei, și ne dorim să fie dinamic, să fie folosit în țări pentru dezvoltarea politicilor în scopul consolidării sistemelor de sănătate. Ne va permite tuturor să situăm profesia de asistent medical în centrul discuțiilor noastre.”

Webinarul a fost cofacilitat de Baroneasa Mary Watkins, membru al Camerei Lorzilor MArea Britanie și Copreședinte al Campaniei Nursing Now; Carey McCarthy, Expert tehnic OMS, care a oferit o expunere aprofundată a obiectivelor raportului, Semakaleng Phafoli, JHPIEGO, Consilier tehnic superior, și Kathryn Irwin, Director de Comunicare în cadrul Campaniei Nursing Now.

Rezumând importanța raportului, Baroneasa Watkins a declarat: “Vă încurajez să promovați Raportul privind situația mondială a profesiei de asistent medical, în țările dvs. Trebuie să știm ce fac asistenții medicali, pentru a demonstra valoarea profesiei în întreaga lume, astfel încât vocea dvs. să conteze. Colaborați cu guvernele și cu angajatorii dvs., pentru a vă asigura că sunt raportate cele mai exacte informații din țara dvs., astfel încât să avem o bază solidă cu ajutorul căreia să influențăm și să modelăm viitorul îngrijirilor medicale.”

Pentru mai multe informații despre raport, puteți accesa înregistrarea:

https://zoom.us/recording/play/jaqoBLfBk1XqD8DXjBWRtO7y-YEUyycku6898i408lKEj63EjQmoI1O9kXQdEB5s

și

Prezentări din cadrul webinarului – OMS: https://www.icn.ch/sites/default/files/inline-files/SoWN-10-September-1.pdf

 JHPIEGO https://www.icn.ch/sites/default/files/inline-files/NNC-Webinar-_-Jhpiego-SOWN-1.pdf

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2021 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.