Rezultatele întâlnirii asistenților șefi din Statele Membre ale UE Reprezentare OAMGMAMR la Congresul Româno-Iordanian din Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei Rezultatele reuniunii Asistenților Șefi din Statele Regiunii Europene a OMS ANUNŢ privind organizarea şi desfăşurarea examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali – sesiunea 2018 Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

FABC

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înființată în anul 2005 din necesitatea ca toți cei care luptă împotriva cancerului și devin o forță cu o voce puternică. FABC este interfața între organizațiile membre și instituțiile statului, institutiile europene implicate în sănătate, precum și organizațiile europene și internaționale similare. FABC numără peste 32.000 de membri în întreaga țară, pacienți, supraviețuitori și voluntari.

FABC este o federatie formata din 12 asociatii, care activeaza pe plan local, la nivelul judetelor.

Misiunea FABC este de a face lobby și advocacy activ pentru promovarea, respectarea și garantarea drepturilor pacienților cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii.

În vederea realizării scopului propus, cele două organizații au stabilit întâlniri periodice, desemnarea unor reprezentanți care să identifice principalele deficiențe din relațiile asistent medical – pacient și măsuri de eliminare a acestora, sprijin reciproc în vederea realizării unor proiecte comune.

OAMGMAMR va desemna un reprezentant care să țină permanent legătura cu FABC și să participe la manifestările organizate de către Federație și va acorda sprijinul necesar pentru soluționarea oricărei sesizări făcute de membrii FABC cu privire la modul în care le-au fost acordate serviciile medicale.

FABC va susține acțiunile OAMGMAMR care vizează creșterea calității actului medical, a diversificării serviciilor medicale, a acoperirii necesarului și înlăturarea deficitului de asistenți medicali generaliști, moașe și asistenți medicali pe întreg teritoriul României.

Cele două organizații au hotărât să promoveze în comun acțiuni de sensibilizare a opiniei publice și a instituțiilor cu atribuții de decizie din domeniul sanitar cu privire la deficiențele sistemului ori probleme ale cadrelor medicale.

http://fabc.ro

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.