Rezultatele ședinței semestriale a Adunării Generale a Consiliului European al Asistenților Medicali (ENC)
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Masa rotundă „Politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă”

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 24 Octombrie 2019

În data de 09 octombrie 2019 s-a desfășurat masa rotundă „Politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă”, eveniment organizat în cadrul proiectului „Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED” (Cod SIPOCA 169/ Cod SMIS 111787).

„Inițiativa identificării valorilor profesiei urmărește o reformă de substanță în domeniu, orientată către performanță și având în centrul ei grija pentru pacient. Empatiacooperarea și profesionalismul – aceste valori promovate vor susține și vor ghida comportamente adecvate în practica clinică, vor oferi un sistem de referință pentru autoevaluare și evaluare a calității serviciilor de îngrijire medicală.”, a declarat președintele OAMGMAMR, domnul Mircea Timofte, în deschiderea mesei rotunde.

Masa rotundă s-a  înscris în activitatea de consultare și diseminare a documentului de poziție privind identificarea valorilor profesiilor asistentului medical și moașei, oferind participanților oportunitatea de a formula puncte de vedere cu privire la documentul dezvoltat.

Noua politică a fost acceptată printr-o declarație comună a Ministerului Sanătății și a O.A.M.G.M.A.M.R de cooperare pentru promovarea acestei politici la nivel național.

Reprezentanții prezenți la eveniment au apreciat inițiativa și și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de promovare a valorilor conform competențelor legale, contribuind și cu propuneri privind posibile căi de acțiune viitoare pentru promovarea liniilor de politică publică. Printre instituțiile și organizațiile prezente la masa rotundă se numără Ministerul Sănătății, Ministerul Educației Naționale, Asociația Mame pentru Mame, Școala Postliceală Sanitară „Fundeni” , Asociația Furnizorilor de Dispozitive Medicale, Federația SANITAS din România, Asociația Bolnavilor De Cancer.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2022 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.