OAMGMAMR lansează noi cursuri gratuite pe platforma națională de cursuri online Asistenții medicali generaliști absolvenți ai Programului special de revalorizare a calificării vor beneficia de recunoastere profesională automată pe teritoriul UE, după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a modificării Directivei 2005/36/CE SITUAȚIA PROFESIEI DE ASISTENT MEDICAL LA NIVEL MONDIAL 12 Mai | Ziua Internațională a Asistentului Medical În atenția asistenților medicali!
Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Propunere de politică publică alternative cu privire la valorile profesiei de asistent medical și moașă

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 26 August 2019

În perioada mai-august 2019 s-a derulat subactivitatea A.5.1. Elaborarea unui proiect de politică publică cu privire la valorile profesiei de asistent medical și moașă, organizată în cadrul proiectului „Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED” (Cod SIPOCA 169/ Cod SMIS 111787).

Din cei 45 de participanți la sesiunile de instruire cu privire la politicile publice conform subactivității A.4.1 Derularea a trei sesiuni de instruire cu privire la politicile publice”, au fost  selectați 10 participanți, care au luat parte la elaborarea unei noi propuneri de politică publică alternativă, care face referire la valorile profesiilor de asistent medical și moașă.

Aceasta politică are la baza rezultatele interpretarii opțiunilor din chestionarele diseminate, procesului de consultare din cadrul focus-grupurilor regionale, modelele de bune practici internaționale, expertiza proprie a experților în politici publice ai proiectului si informațiile culese in urma studiului comparativ. Propunerea de politică publică alternative cu privire la valorile profesiei de asistent medical și moașă poate fi consultată aici:

Opiniile și observațiile dvs pot fi trimise la adresa proiect.polmed@gmail.com până la data de 2 octombrie 2019.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2020 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.