Prima vizită de lucru din cadrul proiectului “Schimb de bune practici: elaborarea și completarea planului de îngrijiri”
Platforma cursuri EMC Hotărâri ale Consiliului naţional
Bibliotecă OnlineOAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utilePreședinția Consiliului UE 2019

Rezultate obținute în cadrul programului de leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi | 2022

Distribuiți pe Facebook Twitter
Publicat pe 20 Decembrie 2022

Proiectul “Program de leadership în îngrijiri medicale pentru directori de îngrijiri și asistenți șefi” a demarat la începutul lunii iulie 2021 și se derulează pe o perioadă de 28 luni, fiind implementat de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Romania în parteneriat cu Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI).

După identificarea celor mai bune practici în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale la nivel internațional, în anul curent a fost realizat un curriculum de curs care introduce concepte și teme relevante precum comunicarea interpersonală, managementul schimbării și gestionarea eficientă a echipei. Ca urmare a dezvoltării acestuia, 150 de directori de îngrijiri si asistenți sefi, selectati din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării, au participat la cursul cu tema: “Leadership în îngrijiri medicale”. Programul de cinci zile s-a desfășurat online, în perioada 14-20 septembrie 2022, a integrat o varietate de strategii de predare și învățare, inclusiv prelegeri live și înregistrate în prealabil, discuții de grup și resurse multimedia, fiind organizat pe platforma națională de cursuri a OAMGMAMR: https://emc.oamr.ro/.

Găzduite de partenerul RCSI, în perioada 11.05.2022 și 18.11.2022, au fost organizate 6 vizite de lucru la Dublin care au avut ca scop evidențierea importanței programelor de formare în domeniul leadershipului în îngrijiri medicale. Au participat la aceste vizite 40 de presedinți ai filialelor OAMGMAMR și 45 pe persoane din grupul țintă, ale căror testimoniale le puteți consulta aici. Participanții au avut ocazia să participe la o serie de prezentări susținute de reprezentanții unor importante instituții din domeniul medical din Irlanda, printre care menționăm Centrul European de Excelență în Cercetare în Educație Profesională Continuă, Spitalul Beaumont din Dublin, Asociația Directorilor de Îngrijiri din Irlanda și Facultatea de Asistenți Medicali și de Moașe din cadrul RCSI, partenerul programului de formare și facilitatori ai acestui proces de învățare.

Distribuiți pe Facebook Twitter
Copyright © 2001 - 2024 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.