Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Adunarea generală FEPI în România

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 10 Martie 2012

În perioada 28- 29 februarie 2012, în premieră în România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), a fost gazda şi organizatorul Adunării Generale FEPI – Federaţia Europeană a organizaţiilor de reglementare şi a autorităţilor competente pentru profesia de asistent medical.

 În cei 10 ani de existenţă, OAMGMAMR şi-a dezvoltat o importantă şi eficientă activitate internaţională. Ordinul este membru al FEPI începând cu anul 2006 şi are o prezenţă activă în cadrul organizaţiei. Prima întâlnire FEPI din acest an a avut loc în ţara noastră şi este o dovadă a recunoşterii şi importanţei rolului instituţiei româneşti între cele similare europene.

 Înfiinţată în 2004, FEPI are ca obiectiv principal protecţia cetăţenilor europeni asigurând excelenţa în competenţe şi practică în profesia de asistent medical, standarde profesionale, educaţie şi formare continuă, coduri de conduită.

FEPI urmăreşte să obţină protecţia publică şi siguranţa pacientului, fiind un avocat al siguranţei acestuia în instituţiile europene, un promotor al excelenţei în domeniul asistenţei medicale şi al protecţiei publice atât la nivel naţional, cât şi european, o sursă de informaţie pentru profesioniştii din domeniul asistenţei medicale, factorii de decizie politică, consumatori, educatori şi cercetători.

FEPI relaţionează cu organizaţiile internaţionale, mediul academic şi factorii de decizie politică şi este un punct de referinţă pentru date reale privind reglementarea profesiei de asistent medical pe teritoriul Europei.

 La Adunarea Generală care a avut loc la Predeal şi care a fost condusă de Preşedintele FEPI Anne Carrigy (lider al An Bord Altranais – organizaţia irlandeză a asistenţilor medicali) au participat Theodoros Koutroubas – Secretar general FEPI, Mircea Timofte – Preşedintele OAMGMAMR, precum şi omologi din Italia, Croaţia, Grecia şi Franţa: Gennaro Rocco, Dragica Simunec, Lampros Bizas şi Didier Borniche.

Agenda discuţiilor a cuprins teme referitoare la lucrările pe care organizaţia le desfăşoară, împreună cu Comisia Europeană, privind modernizarea Directivei 36 (pentru reglementarea profesiei de asistent medical), Consiliul pentru competenţe al Sectorului European, Planul de acţiune pentru 2012 în vederea atragerii de noi membri, precum şi optimizarea colaborării dintre Secretariatul FEPI şi actualii membri, organizarea activităţilor de lobby în Parlamentul European, stabilirea Consiliului European de Acreditare pentru Educaţie Continuă pentru asistenţi medicali.

„Trebuie să demonstrăm valoarea profesiei de asistent medical pentru pacient, ca parte a echipei de furnizare de servicii de îngrijire medicală. […] Suntem foarte norocoşi să avem România printre membrii FEPI şi suntem încântaţi să lucrăm cu Ordinul şi pe viitor” a precizat doamna  Anne Carrigy, la finalul lucrărilor Adunării Generale FEPI de la Predeal.

 În 29 februarie, membrii Consiliului Național al OAMGMAMR au avut prilejul de a-i cunoaște pe participanții la Adunarea Generală FEPI și de a le adresa acestora întrebări vizând reglementarea profesiei la nivel european.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.