Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Incep cursurile de calificare in judetele Arges, Calarasi, Ialomita, Teleorman

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 04 Februarie 2015

Proiect adresat femeilor angajate în sistemul sanitar public sau privat

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), în parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunță începerea derulării cursurilor de calificare din cadrul proiect strategic întitulat „Asigurarea accesului egal la ocupare și diversificarea oportunităților de angajare pe o piața inclusivă a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 600 de femei angajate în sistemul sanitar public sau privat.

175 de femei din orașele Pitești, Călărași, Slobozia și Alexandria vor participa începând cu data de 02.02.2015 la programele de formare profesională ce vizează calificările de baby-sitter și îngrijitor bătrâni la domiciliu. Mai precis, în orașul Pitești 25 de femei vor participa la cursurile calificării  de  baby-sitter iar în Călărași, 25 de femei vor participa la cursurile calificării  de  îngrijitor bătrâni la domiciliu și alte 25 de femei se vor îndrepta spre calificarea baby-sitter. În orașul Slobozia se vor derula ambele cursuri de calificare, cu câte 25 de participante pentru fiecare. În orașul Alexandria, 50 de femei vor participa la cursuri, 25 înscrise pentru calificarea baby-sitter și 25 pentru calificarea îngrijitor bătrâni la domiciliu.

Cele doua calificări au fost alese pentru a fi derulate în cadrul proiectului deoarece, în alte proiecte implementate, angajatele din domeniul sanitar și-au exprimat un interes sporit pentru aceste programe pentru ca acestea sunt calificări ce oferă posibilitatea obținerii unui venit suplimentar și oferă femeilor din sistem mobilitate pe piața muncii.

În urma parcurgerii acestor calificări, participanții vor dobândi competente precum: acordarea îngrijirilor igienice, acordarea primului ajutor, respectarea și aplicarea prescripțiilor medicale, asistarea alimentației și administrarea alimentelor, supravegherea stării de sănătate a copilului sau bătrânului asistat, competențe utile tuturor femeilor angajate în sistemul sanitar.

Cursurilor se vor încheia prin evaluarea cunoștințelor dobândite prin desfășurarea testelor aferente acestor calificări. In urma evaluării finale, participanții vor fi certificați cu diplome de absolvire a programului de formare, recunoscute ANC.

Persoane de contact din partea OAMGMAMR:
Vergilia Florea, Coordonator proiect, Telefon: 0745810772;
Adriana Cârnu, Expert promovare, Telefon: 0724293493

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.