Comunicat de presă- Lansarea proiectului “Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă – POLMED” Informare cu privire la problematica echivalării studiilor Cu lacrimi în ochi şi suflete pline de durere anunțăm trecerea în neființă a colegei noastre, Venera Botescu Congresul Asociației de Podiatrie, 7-9 iunie 2018 Comunicat seminar Cotroceni
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Întâlnirea asistenţilor şefi, Estonia 2017

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 06 Iulie 2017

În perioada 05-06 iulie 2017, Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a reprezentat România atât în calitate de asistent șef, delegat al Ministerului Sănătății, cât și OAMGMAMR, la întâlnirea asistenților șefi, reprezentanți ai Ministerelor Sănătății din Statele Membre ale Uniunii Europene.

estonia

Întâlnirea a fost organizată de Estonia, țară care deține în acest moment președinția Uniunii Europene. Tema centrală a acestei întâlniri a fost „Accidentul vascular cerebral – acces egal la îngrijiri de calitate” iar printre organizațiile partenere acestei întâlniri s-au numărat Organizația Mondială a Sănătății, Organizația Europeană împotriva AVC și Alianța Europeană împotriva AVC.

Inegalitățile din Europa cu privire gestionarea accidentului cerebral vascular ar trebui să îi îngrijoreze pe toți cei care elaborează politici de sănătate, mai ales dacă luăm în considerare creșterea numărului de cazuri. Atât la nivelul mondial, cât și pe plan european, AVC-ul este una din cauzele principale de mortalitate în cazul adulților.

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.