Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

Politicienii sunt îndemnați să sprijine și să dezvolte profesia de asistent medical

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 11 Februarie 2014

Într-un comunicat lansat în data de 17 ianuarie 2014, atât ICN- Consiliul Internațional al Asistenților Medicali, cât și EFN- Federația Europeană de Nursing, apelează la politicieni, pentru a susține forța de muncă din domeniul asistenței medicale, în scopul furnizării de servicii de îngrijire centrate pe pacient și pentru promovarea sănătății la nivel UE și mondial.

Liderii celor două organizații s-au întâlnit în Bruxelles pentru a analiza critic prioritățile în ceea ce privește consolidarea evoluției profesiei de asistent medical, la nivel UE și mondial.

Deși cercetarea, elaborarea de politici bazate pe dovezi și calificările, au fost evidențiate ca fiind fundamentale pentru asigurarea unui nivel înalt de profesionalism cât și pentru dezvoltarea pe termen lung a a profesiei de asistent medical, este evident că există și alte  probleme mai presante și mai urgente ce trebuie abordate.

Deși economia multor țări se redresează, au fost reduse multe dintre posturile pentru asistenți medicali. Astfel de acțiuni amenință sustenabilitatea sistemelor de sănătate. Recrutarea și menținerea forței de muncă cu educație și calificări înalte, din domeniul asistenței medicale, sunt cerințe fundamentale pentru furnizarea unor servicii de îngrijire de calitate, eficiente și care să asigure siguranța pacientului.

Ca cel mai mare grup al profesioniștilor din domeniul sănătății, ca cei mai apropiați și adesea cei mai disponibili profesioniști din domeniul sănătății în multe comunități, asistenții medicali, au un rol esențial pentru sănătatea populației.

Drept urmare, politicienii de la nievlul Uniunii Europene sunt îndemnați:

  1. Să revizuiască, în contextul îmbunătățirii condițiilor economice, condițiile de lucru și să asigure posturile pentru asistenți medicali;
  2.  Să reevalueze nevoile pe termen scurt și lung ale forței de muncă, folosind atât prognoza cantitiativă cât și calitativă, pentru a asigura o forță de muncă adecvată și calificată corespunzător;
  3. Să participe la consolidarea curiculei pentru asistenți medicali și la alinierea totală a conținutului, la pacientul contemporan și la nevoia publică de sănătate;
  4. Să participe la implicarea asistenților medicali în procesele politice și de elaborare a politicilor de sănătate.

 Sursa- Comunicat de presa ICN

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.