Evenimentul “Problematica diabetului în România” | Palatul Parlamentului, 5 aprilie 2016

“În prezent trebuie să se înțeleagă că educația terapeutică este atât de importantă încât simplu tratament medical pentru diabetic fără demararea procesului educativ este privit ca inadecvat. Asistenții medicali trebuie să își aducă o contribuție pe măsura întregului lor potențial la educația pacientului.” a susținut Dl. Mircea Timofte, Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, în cadrul dezbaterii “Problematica diabetului zaharat în sistemul medical românesc: importanța prevenției și educației în sănătate” de la Palatul Parlamentului care a avut loc pe 5 aprilie.

În cadrul dezbaterii, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a susținut o prezentare care a subliniat rolul extrem de important al asistentului medical în educația terapeutică.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Administrației Prezidențiale, Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Comisiei pentru Sănătate Publica din Senatul României, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Colegiul Medicilor din România.

Prezentare OAMGMAMR | Ziua Mondială a Sănătății 2016 from OAMGMAMR