Rezultatele întâlnirii reprezentanților Consiliului Iordanian al Asistenților Medicali JNC cu reprezentanții OAMGMAMR Deschiderea perioadei de depunere a rezumatelor pentru Conferința Profesional-Științifică a ICN, Singapore 2019 Tematica și bibliografia examenului de grad principal pentru asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți medicali, surori medicale și oficianți medicali -sesiunea 2018
Hotărâri ale Consiliului naţional
OAMGMAMR membru ICNProgramul de revalorizare informatii utile

România și Regatul Hașemit al Iordaniei – eforturi comune de susținere a profesiilor de asistent medical și de moașă

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Publicat pe 25 Mai 2015

România și Regatul Hașemit al Iordaniei – eforturi comune de susținere a profesiilor de asistent medical și de moașă

La data de 21 mai 2015, Mircea Timofte, președintele Ordinului Național al Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România a participat alături de ministrul român al sănătății, Nicolae Bănicioiu și secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, la o întâlnire bilaterală cu Alteța Sa Regală Muna Al-Hussein, mama regelui Regatului Hașemit și președinta de onoare a Consiliului Asistenților Medicali din Iordania insotita de ministrul iordanian al Sănătății, Ali Hyasat.

 Întâlnirea a avut loc în marja  celei de-a VI-a ediții a Conferinței Româno- Iordaniene  de medicină și farmacie (CORIMF) care s-a desfășurat la Târgu-Mureș, în perioada 21-23 mai 2015, cu ocazia celebrării a 50 de ani de relații diplomatice româno- iordaniene.

Conferința româno- iordaniană este un eveniment medico-științific, inițiat în 2010, care se derulează succesiv în Romania și Iordania și are ca scop promovarea și consolidarea relațiilor de parteneriat tradițional în domeniul medicinei și farmaciei, parteneriat evidențiat de numărul mare de absolvenți iordanieni ai facultăților de profil românești.

Cei cinci oficiali și-au exprimat dorința și sprijinul pentru intensificarea cooperării între asistenții medicali ai celor două state. Dr. Raed Arafat a menționat exemplul unei cooperări existente în rândul asistenților medicali în domeniul asistenței de urgență și a sugerat dezvoltarea de parteneriate similare și în alte subdomenii ale profesiei.

ASR Prințesa Muna Al- Hussein a subliniat rolul fundamental pe care îl au asistenții medicali în susținerea unui sistem de îngrijiri de înaltă calitate și a apreciat necesar, ca în relațiile bilaterale, asistenții medicali să fie un punct de reper esential al cooperării.

Mai mult, și-a exprimat dorința ca la următoarea ediție a CORIMF, care se va desfășura la Amman, să fie o reprezentare puternică din partea asistenților medicali ai celor două state. Mai mult, oficialii au convenit ca următoarea ediție să fie totodată cadrul oficial de semnare a unui plan de acțiune focalizat pe dezvoltarea de programe de schimburi de experiență și bune practici cât și de educație continuă. Într- o etapă premergătoare semnării, domnul Mircea Timofte și omologul său iordanian vor coopera, în vederea definitivării formulei juridice a documentului bilateral.

OAMGMAMR

Distribuiți pe Facebook Twitter Google+
Copyright © 2001 - 2018 Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Toate drepturile rezervate.